Cem Küçük Demirören'den duyurdu: Yüzlerce kişi atılacak, kâra geçirecek bir iş olacak

AKP'li Cem Küçük, Demirören Grubu'nun kurucusu Erdoğan Demirören'in öldüğü günde grubun yüzlerce çalışanı işten atacağını 'müjde'ledi.

Cem Küçük Demirören'den duyurdu: Yüzlerce kişi atılacak, kâra geçirecek bir iş olacak

AKP’li yazar Cem Küçük, satılarak yönetimleri Demirören Grubu’na devredilen Kanal D, Hürriyet ve Kanal D gibi yayın kuruluşlarında çalışan yüzlerce kişinin kapı önüne konulacağını yazdı.

Türkiye Gazetesi‘ndeki yazısında Demirören Grubu’nu ‘yerli ve milli’ olarak niteleyip övgüler düzen Küçük, halen grup bünyesinin kadrosuda olan Ahmet Hakan, İsmail Saymaz, Cüneyt Özdemir gibi isimleri örnek vererek, “Hem bu siyasi propaganda yazılar konusunda hem de sosyal medya militanlığı olayında Demirörenler kesin karar aldılar ve yeni sezona girerken bu davranış kalıplarının hepsi yasaklanıyor.” diye yazdı.

“Maaşını ve itibarını Demirören Medya’dan alıp sonra marjinal mecralarda radikal partizanlık yapma dönemi bitti” diyen Küçük’ün grubun yönetimindeymiş gibi duyurduğu diğer bir husus da grup bünyesinde yapılacak işten atmalar dair oldu.

Grup patronunun Hürriyet’in ve genel olarak grup bünyesindeki diğer tüm medya kuruluşlarının dış temsilciliklerinin büyük oranda tırpanlanmasını kararlaştırdığını belirten Küçük, kararı “Yüzlerce hiçbir işe yaramayan memur tipi çalışan bu kurumlara yük oluyordu” diyerek desteklerken, “Şüphesiz bu operasyon hem Hürriyet’i hem de diğer Demirören medya kurumlarını kâra geçirecek bir iş olacaktır” dedi.

Küçük yazısını “Göreceksiniz düşünülenin tam aksine bu medya kurumları Doğan dönemine göre daha da çok para kazanacak.” diye bitirdi.