Önemli iddia: Şeker fabrikalarını ABD Dışişleri Bakanı istedi!

14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi talebinin bizzat ABD Dışişleri Bakanı'ndan geldiği iddia edildi.

Önemli iddia: Şeker fabrikalarını ABD Dışişleri Bakanı istedi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,  ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ile Erdoğan’ın 15 Şubat’ta gerçekleştirdiği görüşmesinin gündeminin ABD’li gıda şirketi Cargill’in taleplerinin karşılanması olduğunu öne sürdü.

Türkiye’nin ilk şeker fabrikası olan ve özelleştirme kapsamına alınan fabrikalardan Alpullu Şeker Fabrikası’na ziyaret gerçekleştiren Ağbaba, burada yaptığı konuşmada sözkonusu iddiayı şu sözlerle dile getirdi:

“‘Amerika’ya Osmanlı tokadının nasıl atılacağını göstereceğiz’ diyorlardı. Amerikalılara Osmanlı tokadı atmak isterken, şeker fabrikalarında çalışan işçilere Amerikan tokadı attırıyorlar. Geçtiğimiz hafta Tillerson ile Erdoğan bir görüşme yaptı. Tarihimizde ilk kez, bir görüşmede tutanak tutulmadı, tercüman yoktu, stenograf yoktu. Gündem ne Afrin’di, ne PYD’ydi, ne de YPG’ydi. O toplantıda gündem şeker fabrikalarının satışıydı. O toplantıda gündem Cargill’in taleplerinin karşılanmasıydı.”

http://gazetemanifesto.com/2017/08/09/akp-ve-erdoganin-emperyalizm-usakligi-seruveni-5-ozellestirmeler-tupras-telekom-tekel-petrol-ofisi/

http://gazetemanifesto.com/2018/02/22/yerlilik-buraya-kadarmis-akpden-patronlara-seker-gibi-ozellestirme/