Ömer Çelik'ten kayıp gazeteci ve McKinsey açıklaması

AKP Sözcüsü Ömer Çelik Kızılcahamam Kampı’nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik'ten kayıp gazeteci ve McKinsey açıklaması

AKP Sözcüsü Ömer Çelik Kızılcahamam Kampı’nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Çelik, Cemal Kaşıkçı isimli gazeteciden, Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna girdikten sonra bir daha haber alınamamasına ilişkin olarak yaptığı açıklamada “Bir gazetecinin bu şekilde kaybolması Türkiye Cumhuriyeti gibi emin bir devletin hassasiyetle üzerinde duracağı bir şeydir. Kayıp gazetecinin durumunun, akıbetinin ne olduğu, onun sorumlusunun kim olduğu ortaya çıkarılacaktır.” ifadelerinde bulundu.

Tablo netleşmeden bir şey söyleyemeyeceklerini ifade eden Çelik “Açıklamalar yapıldı, Konsolosluğa girdikten sonra kayboldu deniyor. Suudi Arabistan Başkonsolosluğu bizden çıktı diyor. İlgi düzeyimiz en üst seviyede. Kimse bir insanın kaybolması ile ilgili bir eyleme karışamaz” dedi.

‘McKinsey konusunda talimatlar verildi’

Erdoğan’ın McKinsey açıklamasına da değinen AKP sözcüsü Çelik “Kendisinin genel hassasiyeti Türkiye’de yapılabiliyorsa özellikle proje, siyaset, metot geliştirme konusunda kendi firmalarımızla bunun yapılmasının daha doğru olacağı yönündedir. Dolayısıyla açık ve nettir. Spekülasyona açık bir nokta değil o danışmanlığın sona erdirilmesi, bundan sonra da kurumların bu hassasiyeti gözeterek ilerlemesi konusunda talimatları olmuştur.”  açıklamasında bulundu.

‘Herhangi bir sözleşme yok’

CHP’lilerden gelen McKinsey’le yapılan sözleşmenin tek taraflı iptali sonucunda çıkacak tazminatın kim tarafından ödeneceğine ilişkin sorulara ise Çelik ”McKinsey’le herhangi bir sözleşme yok, ödeme de yapılmıyordu” cevabında bulundu.

Erdoğan-Bahçeli görüşmesi

Çelik Erdoğan-Bahçeli görüşmesine ilişkin “Bu kamptan sonra bir Macaristan seyahati olacak. Ondan sonra da bir araya gelmeleri mümkündür.” dedi.