Ölüm tehdidinde bulunan eşini öldüren Yasemin Çakal hakkındaki beraat kararı bozuldu

Ölüm tehdidinde bulunan eşini öldüren Yasemin Çakal'a 15 yıl hapis cezası verildi

Ölüm tehdidinde bulunan eşini öldüren Yasemin Çakal hakkındaki beraat kararı bozuldu

Ölüm tehdidinde bulunan eşini öldüren Yasemin Çakal hakkındaki beraat kararı bozuldu.

Kendisini ve çocuğunu ölümle tehdit eden Özkan Kaymaklı’yı meşru müdafaa ile öldüren Yasemin Çakal’a 15 yıl hapis cezası verildi.

‘Nitelikli öldürme’

Mahkeme kararlarıyla kadına şiddetin önünü açan düzen yargısı, şiddet ve cinayet tehditlerine karşı kendisini savunan kadınlara cezalar vermeyi sürdürüyor. Bugün de, kendisine ve çocuğuna sistematik şiddet uygulayıp ölümle tehdit eden Özkan Kaymaklı’yı öldüren Yasemin Çakal’a 15 yıl hapis cezası verildi.

Yasemin Çakal hakkında verilen beraat kararının bozulması üzerine dava İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nde bugün görüldü. Davada mütalaasını veren savcı, üç yıl tutuklu kalan Yasemin Çakal’ın eyleminin meşru müdafaa olarak değerlendirilmeyeceğini öne sürerek Çakal’ın “nitelikli öldürme” suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Çakal’ın avukatları Selmin Cansu Demir ve Meriç Eyüboğlu’nun meşru müdafaa temelindeki savunmalarının ardından Yasemin Çakal savunma yaptı. Yasemin Çakal savunmasında “Böyle olmasını istemezdim. Kimseyi bilerek ve isteyerek öldürmedim. Kendimi ve çocuğumu korudum. Beraatımı isterim” dedi.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, Çakal hakkında “ağırlaştırılmış hapis” kararı verdi; “haksız tahrik” ve “iyi hal” indirimi uygulayarak 15 yıl hapis cezasına hükmetti.