Olimpiyatların öncesinde KDHC askeri geçit yapmaya hazırlanıyor

KDHC, 9 Şubat'ta başlayacak Kış Olimpiyatları öncesi ülke genelinde şenlikler düzenleyecek.

Olimpiyatların öncesinde KDHC askeri geçit yapmaya hazırlanıyor

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nde yeni bir resmi tatil günü belirlendi: Kore Halk Ordusu’nun (KPA) kuruluş günü. 8 Şubat günü, ülkenin farklı noktalarında çeşitli kutlamalar organize edilecek.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin (KDHC) resmi devlet ajansı KCNA’nın haberine göre 8 Şubat günleri ülke genelinde şenlikler düzenlenecek. Organize edilecek olan şenliklerle, “askerlerin, parti üyelerinin ve işçilerin Kim Il-Sung’un düzenli bir devrimci ordu kurmasının faydalarının iyice anlaşılması” hedeflendiği açıklandı.

Şenlikler kapsamında birçok farklı etkinliğin organize edileceği belirtiliyor. Bu etkinlikler arasında “siyasi-ideolojik eğitimlerin” de bulunduğu bildiriliyor.

Güney Kore merkezli Yonhap haber ajansına göre ise, şenliklerin yanı sıra çok sayıda askeri geçitlerin de organize edileceği ifade ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) ve Güney Kore ortak bir açıklama yaparak, 2018’de Güney Kore’de düzenlenecek olan Kış Olimpiyatları’nda birlikte mücadele etme kararı almışlardı. Olimpiyat oyunlarının açılış gününde her iki ülke, “Birleşik Kore Bayrağı” ile temsil edilecek.

http://gazetemanifesto.com/2018/01/21/2018deki-olimpiyat-oyunlarinda-bir-ilk-kdhc-guney-kore-ortak-takim-kuruyor/