Öldürülen gazeteci mafya ile bağlantılı siyasi yolsuzluğu araştırıyormuş

Kuciak'ın çalıştığı haber portalı gazetecinin cinayetten önce İtalyan mafyası ile bağlantılı üst düzey bir siyasi yolsuzluk olayını araştırdığını duyurdu.

Öldürülen gazeteci mafya ile bağlantılı siyasi yolsuzluğu araştırıyormuş

Slovakya’da geçen pazar günü araştırmacı gazeteci Jan Kuciak’ın nişanlısı ile birlikte öldürülmesinin yankıları sürüyor. Kuciak’ın çalıştığı haber portalı gazetecinin cinayetten önce İtalyan mafyası ile bağlantılı üst düzey bir siyasi yolsuzluk olayını araştırdığını duyurdu.

Öldürülen Slovak gazeteci Jan Kuciak’ın çalıştığı haber portalı aktuality.sk gazetecinin cinayetten önce İtalyan mafyası ile bağlantılı üst düzey bir siyasi yolsuzluk olayını araştırdığını duyurdu.

MUHALEFET İÇİŞLERİ BAKANI VE EMNİYET MÜDÜRÜNÜN İSTİFASINI İSTİYOR

27 yaşındaki araştırmacı gazeteci, nişanlısı Martina Kusnirova ile birlikte pazar günü Bratislava yakınlarındaki Velka Maca kasabasındaki evlerinde vurularak öldürülmüştü.

Ülkede bugün ve cuma günü yolsuzluk karşıtı eylem çağrıları yapılırken, muhalefet milletvekilleri Kuciak’ın ölüm tehditleri aldığını bildirmesine rağmen korunmasında başarısız oldukları gerekçesiyle İçişleri Bakanı Robert Kalinak’ın ve emniyet müdürünün istifasını istedi.