Olaylı Fenerbahçe-Beşiktaş maçı ile ilgili flaş gelişme

Gözaltına alınan kişi sayısı 8’e yükseldi

Olaylı Fenerbahçe-Beşiktaş maçı ile ilgili flaş gelişme

Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş maçında çıkan olaylar nedeniyle başlatılan soruşturma, olayın planlı bir organizasyon dahilinde gerçekleştiği şüphesiyle derinleştirildi. Gözaltına alınan kişi sayısı 8’e yükseldi.

Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda dün oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş maçında Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş’in yaralanması ve maçın tatil edilmesiyle sonuçlanan olaylarla ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Tribünden fırlattığı çakmak ile Şenol Güneş’in yaralanmasına sebep olan S.D. İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Savcılık, olayın planlı bir organizasyon dahilinde gerçekleştiği şüphesiyle soruşturmayı derinleştirdi. Soruşturmanın derinleştirilmesiyle gözaltına alınan kişi sayısı 8’e yükseldi.

‘AZMETTİRİCİ’ ŞÜPHESİ

Olaylara karışanların kimliklerinin tespit edilmesine ve yakalanmasına yönelik çalışmalarının devam ettiği bilgisine ulaşıldı. Teknik direktör Şenol Güneş’in yaralanmasından sonra olayların farklı tribünlerde de meydana geldiğini tespit eden savcılık, bu duruma neden olan azmettiricilerin olup olmadığına yönelik de araştırma yapıyor.

TÜM GÖRÜNTÜLER İZLENECEK

Savcılık, derbinin birinci dakikasından maçın tatil edildiği ana kadar tüm kamera ve canlı yayın görüntüleri inceleyerek, maç sırasındaki olayların ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan haklarında idari soruşturma başlatılan 15’i Beşiktaşlı, 17’si Fenerbahçeli 32 taraftar ise serbest bırakılmıştı.