Okullarda her sınıfın girişine bir 'zikirmatik'

Okullarda yaşanan gerici uygulamalara bir yenisi daha eklendi. Çanakkale, Diyarbakır ve Gaziantep’teki imam hatip ortaokullarının ve imam hatip liselerinin koridorlarına, 'zikirmatik'ler asıldı. Uygulamaya gerekçe ise şöyle: “Salavat çekmenin anlam ve önemini hatırlatmak.”

Okullarda her sınıfın girişine bir 'zikirmatik'

Okullarda yaşanan gerici uygulamalara bir yenisi daha eklendi. Çanakkale, Diyarbakır ve Gaziantep’teki imam hatip ortaokullarının ve imam hatip liselerinin koridorlarına, ‘zikirmatik’ler asıldı. Uygulamaya gerekçe ise şöyle: “Salavat çekmenin anlam ve önemini hatırlatmak.”

Okullardaki her sınıfın girişine asılan ‘zikirmatik’leri kullanan öğrencilerden çektikleri her salavatı zikirmatiğe kaydetmeleri de istendi. Bazı okullarda öğrencilerin kaydettiği zikir ve salavata karşılık şeker hediye edildi.

Antep’in Nizip İlçesi’nde bulunan Salih İlhan İmam Hatip Ortaokulu’nda, “Bir salavat da sen çek” projesi başlatıldı. Okuldaki her sınıfın girişine zikirmatik asılarak öğrencilerin çektikleri salavatları zikirmatiğe kaydetmeleri istendi. Daha sonra zikirmatikler kontrol edilerek en çok salavat çeken sınıf da belirlendi.

Mustafa Mert Bildircin’in BirGün’de yer alan haberine göre, benzer bir uygulama Çanakkale ve Diyarbakır’da da hayata geçirildi. Çanakkale’deki Mehmet Bodur Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin okul yönetimi “Projelerimize yenisini ekledik” duyurusuyla girişteki duvara zikirmatik astı. Zikirmatik uygulaması ile ilgili duyuruda şunlar kaydedildi:

“Okulumuz giriş katındaki duvara asılan zikir sayar butonu ile salavat zinciri oluşturulmuş oldu. Bu butonla zikir çekmek çocuklara hem eğlenceli hale geldi hem de dikkatlerini çekerek onları zikre teşvik etti.”

Diyarbakır’daki Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ise zikirmatik kullanımı şeker verilerek teşvik ediliyor. Okul panosuna asılan zikirmatiği kullanan öğrencilere salavata karşılık şeker hediye edildi. Projenin amacı, “Peygamber Efendimiz için salavat çekmeyi özendirmek” şeklinde açıklandı.