Öğretmen ilkokul öğrencilerini kıbleye çevirip 'zemzem suyu' içirdi

Eğitimde gerici uygulamaların doruğa ulaştığı AKP Türkiyesi'nde skandal bir olay geçtiğimiz günlerde Gaziantep'teki bir ilkokulda yaşandı.

Öğretmen ilkokul öğrencilerini kıbleye çevirip 'zemzem suyu' içirdi

Gaziantep Şehitkamil’deki Gönüllü Hizmet Vakfı İnal Aydınoğlu İlkokulu’nda, Arif Özbek adındaki ilkokul öğretmeni, çocukları kıble yönüne çevirip dincilerin kutsal olarak nitelediği “zemzem suyu”ndan içirdi.

Tüm sınıftaki ilkokul öğrencilerini ayağa kaldıran öğretmen, henüz soyut işlemler döneminde bulunan çocuklardan kıbleye doğru dönmelerini istedi. Çocukların ellerindeki bardaklarda bulunan, zemzem suyu olduğunu söylediği suları “az az”içmelerini söyleyen öğretmen Arif Özbek, çocuklara, “inşallah dualarınız kabul olur. Niyetiniz kabul olur inşallah” diyor.

Odatv‘nin telefonla ulaştığı Gönüllü Hizmet Vakfı İnal Aydınoğlu İlkokulu’nun Müdürü Ömer Boztaş, öğretmenle ilgili şu an herhangi bir soruşturmanın olmadığını söyledi. Bu olayın kendisine sözlü olarak iletildiğini söyleyen Müdür Ömer Boztaş, öğretmeni “müfredatın dışına çıkmaması” yönünde sözlü olarak uyardığını ifade etti. Müdür Boztaş, videoyu görmediğini ve konuya ilişkin net bilgisinin olmadığını da söyledi.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=25&v=vMshXjA3ZVg