Oğlunun mezuniyet töreni için 200 TL vermeyen veli gözaltına alındı

Oğlunun mezuniyet töreni için 200 TL vermeyen veli gözaltına alındı

Oğlunun mezuniyet töreni için 200 TL vermeyen veli gözaltına alındı

İstanbul’daki Fatih Emin Ali Yaşin İlkokulu Okul yönetiminin velileri kişi başı 200 lira ödeyerek bir otelde düzenlenecek kutlamaya katılmak zorunda bıraktığını belirten öğrenci ailesi çocuklarının mezuniyetini bir protestoya çevirdi.

Olay, okuldaki bir grup velinin 200 lira vererek mezuniyetin otelde kutlanmasını kabul etmesiyle başladı. Çünkü başka bir grup veli ‘daha uygun’ yerler olduğunu söyleyerek bu plana karşı çıktı. İkiz çocukları aynı okulda okuyan Ayhan Kaya da buna karşı çıkarak, ‘Deniz Kaya 200 TL. vermedi. Sokakta mezun oluyor’ pankartıyla okul önünde ‘alternatif’ mezuniyet düzenledi. Kaya ve eşi daha sonra gözaltına alındı.

Konuyla ilgili görüştüğümüz okul yönetimi, velilerden hiçbir şekilde para toplamadıklarını, ‘okul dışında yapılan bütün etkinliklere karşı çıktıklarını’ ve ‘sorumlu olmadıklarını’ söyledi.

“DERDİMİZ PARA DEĞİL”

Geçtiğimiz günlerde Ayhan Kaya ve eşi Elif Kaya çocuğu için sokakta düzenlediği mezuniyet kutlamasında yaptığı konuşmada, ‘okul yönetimince mezuniyet için istenen paranın yüksek olduğunu ve velilere dayatıldığını’ söyledi. Mezuniyeti okul önünde kutlayan Kaya çifti okul yönetiminin polisi aramasıyla gözaltına alındı. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan çift, dertlerinin 200 lira olmadığını söylüyor. Baba Ayhan Kaya, olayı şöyle anlatıyor: “Öğretmen, ‘yer araştırın mezuniyet yapacağız’ dedi. Biz de aramaya başladık. 105 liraya gayet uygun yerler bulduk. Okul da başka bir otel buldu. Bu oteli de velilere dayatmaya çalıştı. Buradaki kutlama için otel 200 TL istedi. Biz buna itiraz ettikçe okuldan baskı gelmeye başladı. Bize en son, ‘Siz ücret ödemeyin. Ücretsiz gelin’ denildi. Bunun üzerine gitmeme kararı aldık. Çünkü mesele para değil. Sorun bunu bize dayatmaları. Biz de çok güzel tesisler bulduk. Ama ısrarla kendi buldukları otele iki katı para ödememizi istiyorlar.”