Obama'dan Trump eleştirisi: ABD politikalarına akıl ve izan gerek

ABD eski Başkanı Barack Obama mevcut başkan Trump'a yönelik eleştirilerde bulundu.

Obama'dan Trump eleştirisi: ABD politikalarına akıl ve izan gerek

ABD eski Başkanı Barack Obama mevcut başkan Trump’a yönelik eleştirilerde bulundu. Obama, Trump yüzünden ABD politikalarının anormalleştiğini belirterek “Amerikan politikalarına yeniden akıl ve izan getirmek gerek” dedi.

ABD eski Başkanı Barack Obama, Cuma günü Illinois-Urbana Champaign Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada, mevcut başkan Trump için sert sözlerde bulundu.

Kasım’da yapılacak olan Amerikan Kongresi seçimleri öncesi gençlere seslenen Obama, Trump’ın partisinin demokrasiyi tehlikeye attığı, ülkeyi kutuplaştırdığı, uluslararası anlaşmaları hiçe saydığı ve Rusya ile yakınlaştığını ifade etti.

Trump’ın tüm bu olumsuzlukların nedeni değil sonucu olduğunu belirten Obama “Amerikan politikalarına yeniden akıl ve izan getirebilme şansları olduğunu” söyleyerek seçimlere göndermede bulundu.

Obama demokrasiye sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak “Korkudan beslenmek, bir grubu diğeriyle karşı karşıya getirmek, bizim gibi olmayanlar olmasa düzen ve asayişin sağlanacağı söylemi yıllardır var. Sağlıklı bir demokraside bu söylem işe yaramaz. Bunun panzehiri etkisini göstermeye başlar ve siyasi yelpaze içindeki iyi niyetli insanlar geri kafalı ve bağnazları, korkudan beslenenleri ifşa ederek uzlaşı için çalışır” dedi.

Obama gençlere seslendiği konuşmasında, “Kötü politika ve görevin kötüye kullanılmasını engelleyecek tek bir şey bulunuyor, o da sizin oyunuz” ifadelerini kullandı.