O 'yazar' yine başladı: Darbeyi drone ile yapacaklar...

Sabah'ın asılsız "darbe" ve "suikast" yazılarıyla bilinen yazarı Ersin Ramoğlu'ndan yeni bir darbe senaryosu daha geldi.

O 'yazar' yine başladı: Darbeyi drone ile yapacaklar...

24 Haziran seçim gününde Tayyip Erdoğan’a patlayıcı yüklü bir araçla ve keskin nişancı ile olmak üzere iki ayrı suikast girişiminin engellendiğini öne süren Sabah yazarı Ersin Ramoğlu, yine kaynağı belirsiz ve ciddiyeti hayli şüpheli bir “darbe” senaryosu yazdı.

“Darbeyi drone ile yapacaklar…” başlıklı yazısında Ramoğlu, “Kemalistler darbe için FETÖ’ye sarıldı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile Kadir Mısıroğlu’nu da kurban seçtiler. Bu iki isim üzerinden darbe yapacaklar!” iddiasında bulundu.

CHP’li Dursun Çiçek’in kimi hakim ve savcıların kendisine “İktidarı indirin, yargılayacak çok başsavcı var!” dediğini belirttiği sözlerini hatırlatan Sabah yazarı, “Adam ağzından darbeyi böyle itiraf etti… Bunları boşuna söylemedi yani. Kemalistler, bu kez ordu içindeki FETÖ’cülerle birlikte darbe yapacak!” diye yazdı.

Darbe için 31 Mart öncesi ya da gecesine hazırlanıldığını öne süren yazar, “Sinsice hazırlandılar. Bu kez patlayıcı yüklü drone’lerle gelecekler.” derken MİT’in verdiği ileri sürülen “Devlet büyükleri, siyasetçiler, mezhep önderleri, sanatçılar ve gazeteciler değişik yol ve yöntemlerle hedef yapılabilir. PKK ve FETÖ terör örgütlerinin beraber hareket ederek, iç karışıklık çıkarma ve kalkışmaya zemin hazırlama teşebbüslerine karşı dikkatli olunmalı!” bilgisini hatırlatıp 31 Mart’a kadar uyanık olunması çağrısı yaptı.

Ramoğlu 24 Haziran seçimleri sonrası yazdığı bir yazıda da Erdoğan’a suikast girişiminde bulunulduğunu öne sürmüştü: