O aile yeni yıla da otomobilde girdi!

İstanbul'da kira ödeyemedikleri için evden atılan ve Ortaköy'de otomobilde yaşamaya başlayan Murat Atay ve ailesinin dramı sürüyor.

O aile yeni yıla da otomobilde girdi!

Sultanbeyli’de nakliye işleri yapan Murat Atay, geçirdiği bir iş kazası nedeniyle çalışamaz duruma gelmişti. Maddi imkânsızlık yaşayan aile, evlerinden atılınca Atay’ın kardeşine ait otomobilde yaşamaya başlamıştı.

Edinilen bilgiye göre 3 aydır otomobilde yaşayan Atay ailesi, kendilerine barınma olanağı sağlamak yerine evsahiplerinin vicdanına bırakan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı nedeniyle yeni yıla da sokakta girdi. 

Ailenin dramından haberdar olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri, ailenin kiralık ev bulması durumunda kira yardımı yapacaktı. Ancak kiralanan evlerin sahipleri, “Ya devlet yardımı keserse?” diyerek kiradan vazgeçti.

“LÜKS EVLERDE GÖZÜMÜZ YOK”

Halen ailesiyle birlikte otomobilde yatıp kalkan Atay, “Kış günlerinde büyük sıkıntı çekiyoruz. Bakanlık görevlileri, kiralık ev bulursak maddi yardımda bulunacak ama ev sahipleri haberleri görünce evi vermekten vazgeçiyor. ‘Devlet kira yardımı verecekmiş, ya bir gün kesilirse… O zaman ben kiramı alamam’ diyerek bizi reddediyorlar. Otomobilin hem tekerleri patladı hem de aküsü bitti. Tek göz oda bir ev istiyorum. Lüks evlerde gözümüz yok. Çoluk çocuk hastalanıp zarar görmesin” dedi.

BİR DE HIRSIZLAR DADANDI

Atay, otomobilde bulundukları sırada bir hırsızın ayakkabılarını çalmaya kalkıştığını belirterek “Eşim sesi duydu. Bagajı açtı. Hırsıza ‘Kardeşim bu şartlar altında yaşıyoruz. Bir de ayakkabıları çalarak bizi daha fazla mağdur etme’ dedi” diye konuştu. Atay’ın Sultanbeyli’de çalışırken taşıdığı kasanın ayağının üzerine düşmesi sonucu omurgası zedelenmişti.