NYT, Rıza Sarraf'ın davası süresince gündeme gelen rüşvetleri yazdı

Temmuz 2018'de Casado'nun daha önce 'rüşvet almadığı' yönündeki ifadesinini değiştirerek 'itirafçı' olacağı açıklanmıştı

NYT, Rıza Sarraf'ın davası süresince gündeme gelen rüşvetleri yazdı

ABD’de yayın yapan New York Times (NYT) gazetesi, tutuklu olan Rıza Sarraf’ın davası süresince gündeme gelen rüşvetlerin detaylarını yazdı.

Haberde, ABD’de gözaltına alındıktan sonra ‘Manhattan’ın Guantanamo’su’ olarak bilinen Metropolitan Correctional Center adlı cezaevine gönderilen Sarraf’ın gardiyan Victor Casado aracılığıyla yasak olan ürünleri hücresine nasıl soktuğu anlatıldı. Buna göre Sarraf’ı bir ‘fırsat’ olarak gören Casado, 2016’nın sonunda Sarraf’a para karşılığında yardım edebileceği konuları ve cep telefon numarasını yazan bir kağıt gönderdi. Sarraf’ın Türk avukatlarından biri için çalışan bir şoför de Casado’ya ilk aşama olarak 5000 dolar ödedi. Ardından Casado, Sarraf’ın hücresine alkol, cep telefonu, yiyecek ve C vitamini sokmaya başladı. Savcılar, bu süreçte Casado’nun en az 50000 dolar rüşvet aldığını açıklamıştı.

Casado yaptığı açıklama ile suçlamaları kabul etti. 

Temmuz 2018’de Casado’nun daha önce ‘rüşvet almadığı’ yönündeki ifadesinini değiştirerek ‘itirafçı’ olacağı açıklanmıştı.