Nuri Bilge Ceylan'a “Saraybosna’nın Kalbi” ödülü

24. Saraybosna Film Festivali’nin en prestijli ödülü olarak gösterilen "Saraybosna'nın Kalbi Yaşam Boyu Başarı Ödülü"nün bu yılki sahibi yönetmen Nuri Bilge Ceylan oldu.

Nuri Bilge Ceylan'a “Saraybosna’nın Kalbi” ödülü

24. Saraybosna Film Festivali’nin en prestijli ödülü olarak gösterilen “Saraybosna’nın Kalbi Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nün bu yılki sahibi yönetmen Nuri Bilge Ceylan oldu.

Ceylan, tarihi Ulusal Tiyatro’da gerçekleştirilen festivalde ödülünü, Festival Direktörü Mirsad Purivatra’nın elinden aldı.

Ünlü yönetmen yaptığı konuşmada, “Saraybosna’nın Kalbi” ödülünü aldığı için büyük onur duyduğunu ifade ederek, “Bu ödülü bütün kalbimle kabul ediyorum.” dedi.

17 Ağustos’a kadar devam edecek olan olan festival kapsamında, Ceylan’ın, Ahlat Ağacı, Bir Zamanlar Anadolu’da, Kış Uykusu, Mayıs Sıkıntısı, Uzak, İklimler ve Kasaba filmleri de gösterimde olacak.

Yönetmenin fotoğraf sergisi de festivalde yer alacak

Ceylan, festival kapsamında sadece yönetmen kimliğiyle değil, fotoğraf sanatçısı kimliğiyle de sanatseverlerle buluşacak. Sanatçının fotoğraflarından oluşan “Türkiye Sinemaskop” adlı sergi, 11-31 Ağustos tarihlerinde Bosna Hersek Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilecek.