Numan Kurtulmuş MHP ittifakına dair konuştu: İki arkadaş muhabbet görüşmesi yapmış

Numan Kurtulmuş MHP ittifakını değerlendirdi

Numan Kurtulmuş MHP ittifakına dair konuştu: İki arkadaş muhabbet görüşmesi yapmış

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş katıldığı “Küresel Kriz ve Yeni Türkiye’nin Vizyonu” konulu toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MHP ile ittifak konusuna son derece ihtiyatlı yaklaşarak “yetkili iki arkadaş arasında kendi tabirleriyle muhabbet görüşmesi olarak başladı” değerlendirmesinde bulunarak şöyle konuştu: “İttifakla ilgili sözlerinize kimi MHP’li vekillerden eleştiri geldi. İttifak çok konuşuluyor bugünlerde. Eleştirilere nasıl yanıt vereceksiniz?” sorusu üzerine Kurtulmuş, “İttifak, adı üstünde bir ittifak zaten, daha önceki seçimde de bir ittifak oldu ve bu ittifakın sonuçları alındı. Her iki parti yetkili kurullarında bu konuyu konuşur. Şu anda ilk görüşme bu anlamda iki partiden yetkili iki arkadaş arasında kendi tabirleriyle muhabbet görüşmesi olarak başladı, bir adım atıldı. Bundan sonra partilerin yetkili kurullarına gelir ve ondan sonra da genel başkanlar bu konuyu oturur, değerlendirirler, milletin menfaatine olan, partilerin menfaatine olan bir sonuç ortaya çıkar.”

Kurtulmuş, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “Ekonominin yönetimi ABD’li şirket McKinsey’e verildi” açıklamasıyla ilgili sorulara ise  “Ekonominin kontrolü değil, bu konuda bakan arkadaşımız gerekli açıklamaları yaptı, uygulama içerisinde bakacağız ve göreceğiz. İnşallah Türkiye’nin hayrına olacak bir adım atılır.” diye yanıt verdi.