Numan Kurtulmuş: İnsanların kimlikleri üzerinden, ana dilleri üzerinden ötekileştirildiği eski Türkiye artık yok

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı açılış töreninde yaptığı konuşmada yerel seçim ve Dörtlü Zirve gündemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Numan Kurtulmuş: İnsanların kimlikleri üzerinden, ana dilleri üzerinden ötekileştirildiği eski Türkiye artık yok

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı açılış töreninde yaptığı konuşmada yerel seçim ve Dörtlü Zirve gündemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, ”İnsanların kimlikleri üzerinden, ana dilleri üzerinden, kültürleri üzerinden bir şekilde ötekileştirildiği, ikinci sınıf vatandaş haline getirildiği o eski Türkiye’nin defterleri kapanmıştır.” ifadelerinde bulundu.

Numan Kurtulmuş, Zeytinburnu Belediye Başkanlık Binası ve Sanat Galerisi açılış törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmasında yerel seçim gündemine değinen Kurtulmuş, ”2007’de mecliste çoğunluğu olmasına rağmen AK Parti’ye cumhurbaşkanının seçtirilmediği bir Türkiye’den artık cumhurbaşkanının doğrudan doğruya halkın oylarıyla seçildiği, cumhurbaşkanıyla birlikte cumhurbaşkanı yönetim sisteminin hükümetinin de sandıkta belirlendiği bir sisteme geldik.” dedi.

Bugün gelinen noktanın ”milli hakimiyet” açısından önemli olduğunu söyleyen Kurtulmuş ”insanların kimlikleri üzerinden, ana dilleri üzerinden, kültürleri üzerinden bir şekilde ötekileştirildiği, ikinci sınıf vatandaş haline getirildiği o eski Türkiye’nin defterleri kapanmıştır. Kimsenin mezhebine, meşrebine, etnik kökenine bakılmadığı özgür insanların yaşadığı bir Türkiye’deyiz.” sözlerine yer verdi.

’31 Mart seçimlerini şimdiden tebrik ediyorum’

”31 Mart seçimlerini şimdiden tebrik ediyorum.” diyen Kurtulmuş ”İnşallah AK Parti İstanbul’da Büyükşehir Belediyesi ile, ilçe belediyeleri ile 2019 seçimlerinde büyük bir zafer elde edecek.” ifadelerinde bulundu.

Dün gerçekleştirilen Dörtlü Zirve’ye de değinen Kurtulmuş, ”Rusya Devlet Başkanı Putin’in, Almanya Şansöylesi Merkel’in, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde İstanbul Mutabakatıyla sonuçlanan toplantıda bir araya gelmesi, tarihi bir adım, tarihi bir zirvedir” dedi.

Kurtulmuş Suriye gündemine ilişkin şu sözlere yer verdi:

”Astana ile başlayan, Soçi ve Tahran’la devam eden ve en sonunda bir önceki İstanbul toplantısıyla İdlib’de çatışmasızlık bölgesi oluşturulmasına gelen süreç çok önemliydi. Birileri İdlib’de çatışmasızlığın ortaya çıkmasından rahatsız olabilir. Terör örgütleri vasıtasıyla o bölgede yeniden şer güçlerini harekete geçirebilirler. Bunun için dün yapılan toplantı fevkalade önemli. İnşallah İdlib başta olmak üzere Suriye’de bir güven, esenlik ortamının temin edilmesi için bütün gücümüzle çalışacağız. Bizim fikrimiz ve inancımız, Suriye’nin bütün kesimlerinin söz sahibi olduğu, yönetim ve karar süreçlerinde yer aldığı demokratik bir Suriye’nin inşa edilmesidir. Yoksa biz Suriye’de kimin yönetimde olacağıyla ilgili değiliz. İsteriz ki sadece Suriye halkının sözü geçsin, bütün farklı kesimler yönetimde, siyasette söz sahibi, ekonomide pay sahibi olsun.”