Nüfusu 25 kat arttı: 'Gelmek isteyenler, ne olur gelmeyin'

Çeşme'nin nüfusu olağan halinden 25 kat arttı.

Nüfusu 25 kat arttı: 'Gelmek isteyenler, ne olur gelmeyin'

Çeşme’nin nüfusu olağan halinden 25 kat arttı. Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, misafirlere ev sahibi olarak “Gelmeyin” demenin çok zor olduğunu vurgulayarak gelenlerin açıkta kalacağını, yatacak yer bulamayacağını belirtti.

Türkiye’nin gözde turizm yerlerinden Çeşme’de 9 günlük tatil nedeniyle tüm oteller ve tesisler doldu. Plajlarda, kumsalda, sokaklarda adım atmak zorlaştı. Çeşme’nin nüfusu 25 katına çıktı, 1 milyonu buldu. Türkiye’nin her yerinden ilçeye yerli turist geldi.

Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, doluluğun yüzde 100 olduğunu belirterek, “81 ilden plaka görüyoruz. Artık gurbetçilerimiz de Çeşme’ye geliyor. Sezonda yüzde 40 gurbetçilerle dolduk bu bayramda da devam etti” dedi.

Bayram tatilinde Çeşme’ye gitmeyi düşünenlere “Şimdi gelmeyin eylül ayında gelin” diyen Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çeşme’de ev sahibi olarak ‘Gelmeyin’ demek çok zor ama bunları diyelim çünkü gelenler açıkta kalıyor. Çeşme dolu olduğu gibi civarındaki Seferihisar, Gümüldür de dolu. Buralara da yönlendiremiyoruz. Rica ediyoruz. Plajlar, sokaklar, oteller dolu tatil devam ediyor. Çeşme’ye gelmek isteyenler, ne olur gelmeyin, eylül ayında gelin. Güzel bir tatil ayı. Fiyatları da yüzde 50 aşağıya çekiyoruz. Çok daha ekonomik bir tatili daha rahat ve keyifli koşullarda yapabilirler” dedi.