Netanyahu'nun Erdoğan'ı hedef alan sözlerine İbrahim Kalın ve Ömer Çelik'ten tepki

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "Kuzey Kıbrıs'ın işgalcisi, ordusu Türkiye'nin içindeki ve dışındaki Kürt köylerinde kadınları ve çocukları katleden Erdoğan İsrail'e vaaz vermesin" sözlerine AKP Sözcüsü Ömer Çelik ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan tepki geldi.

Netanyahu'nun Erdoğan'ı hedef alan sözlerine İbrahim Kalın ve Ömer Çelik'ten tepki

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun “Kuzey Kıbrıs’ın işgalcisi, ordusu Türkiye’nin içindeki ve dışındaki Kürt köylerinde kadınları ve çocukları katleden Erdoğan İsrail’e vaaz vermesin” sözlerine AKP Sözcüsü Ömer Çelik ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan tepki geldi.

Çelik: Rahatsız olması manidar

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Netanyahu’nun sözlerine ”Türk ordusu ve güvenlik güçlerinin, kadın-çocuk ayrımı gözetmeksizin sivil vatandaşlarımıza ve Suriyeli mazlumlara yönelik terör eylemleri gerçekleştiren PKK hedeflerine yönelik düzenlediği operasyonların Netanyahu’yu rahatsız etmesi manidardır.” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Erdoğan’ın ‘mazlumlara’ umut olduğunu ileri süren Çelik ”Netanyahu, Cumhurbaşkanımızın insanlık adına, mazlumlar adına yaptığı uyarılarından çok rahatsız olmuş. Rahatsız olmaya devam edecek, çünkü gerçekler susmayacak.” dedi.

Çelik sözlerine ”Cumhurbaşkanımız ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti, İsrail’in mazlum Filistin halkına yönelik haksız eylemlerini ve uluslararası hukuku ihlal eden uygulamalarını her meşru zeminde dile getirmeye, mazlum Filistin halkının sözcüsü olmaya devam edecektir.” ifadeleriyle devam etti.

Kalın: dikkatleri dağıtmaya çalışıyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Netanyahu’nun sözlerine yönelik açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabında Netanyahu’nun söz konusu paylaşımını alıntılayan Kalın ”İsrail Başbakanı Netanyahu CB’mız Erdoğan’ın hakikatleri haykırmasından yine çok rahatsız olmuş. Ülkesinde soruşturmalarla başı belada olan Netanyahu dikkatleri dağıtmaya çalışıyor ama nafile. İsrail’in işgal ve zulüm politikalarını hiçbir şekilde örtbas edemez, CB’mızı susturamazlar.” sözlerine yer verdi.