Netanyahu ailesinin yolsuzluk skandalı büyüyor

İsrail'de savcılar, Başbakan Benyamin Netanyahu'nun eşi Sara'yı, başbakanlık konutu için sipariş edilen yemeklerle ilgili dolandırıcılıkla resmen suçladı

Netanyahu ailesinin yolsuzluk skandalı büyüyor

İsrail’de savcılar, Başbakan Benyamin Netanyahu’nun eşi Sara’yı, başbakanlık konutu için sipariş edilen yemeklerle ilgili dolandırıcılıkla resmen suçladı.

İsrail first lady’si Sara Netanyahu ve başbakanlık ofisinin eski bir yöneticisi hakkında başbakanlık konutunda kadrolu aşçı olmasına rağmen gurme şeflere 100 bin dolarlık yemek siparişi verdikleri ve böylece ilgili düzenlemeleri ihlal ettikleri gerekçesiyle iddianame hazırlandı.

İddianamede başbakanlık konutundan yüz binlerce şekellik yemek siparişi verilerek sistematik yolsuzluk yapıldığı suçlamasına yer verildi.

Kudüs Sulh Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianamede, Sara Netanyahu’nun yanı sıra eski Başbakanlık Ofisi Genel Direktör Yardımcısı Ezra Saidoff da nitelikli dolandırıcılık ve güveni suistimalle itham edildi. Saidoff’a ayrıca evrakta sahtecilik suçlaması da yöneltildi.

İsrail’in Haaretz gazetesi iddianameyle ilgili şu bilgileri paylaştı:

”Sara Netanyahu, başbakanlık konutu çalışanlarına konutta tüketilmek üzere yemek sipariş edilmesi emri verdi. 2010-13 yılları arasında gurma restoranlardan 360 bin şekellik (99 bin dolar) yemek sipariş edildi. Bu, konutun kadrolu aşçı çalıştırdığı dönemde dışardan yemek sipariş etmesini yasaklayan kuralların ihlalidir.”