Nedim Şener: Kendimi hiçbir zaman muhalif olarak konumlandırmadım

Nedim Şener, son dönemde AKP'ye yakınlaştığı yönündeki eleştirilere ilişkin "Ben kendimi hiçbir zaman muhalif olarak konumlandırmadım, gazeteci olarak konumlandırdım." yanıtını verdi.

Nedim Şener: Kendimi hiçbir zaman muhalif olarak konumlandırmadım

2012 yılında serbest bırakıldıktan sonra giderek AKP’ye yakınlaşan görüşleriyle bilinen Gazeteci Nedim Şener, kendisine yöneltilen “Muhalif tavrı yumuşadı” eleştirilerine kendini hiçbir zaman muhalif olarak konumlandırmadığını söyleyerek yanıt verdi.

CNN TÜRK‘te Buket Aydın’ın sunduğu 40 programına konuk olan Nedim Şener, “Cezaevinden çıktıktan sonra muhalif tavrınız yumuşadı mı?” sorusunu şöyle yanıtladı:

— Ben kendimi hiçbir zaman muhalif olarak konumlandırmadım, gazeteci olarak konumlandırdım. Ben siyasi bir figür değilim. Böyle gazetecilik de vardır ama benim yapmak istediğim gazetecilik olgusal gazetecilik. Ben gerçek kimin işine yarar diye bakmayan bir insanım. Gerçek AK Parti’li de olsun CHP’li de olsun HDP’li de olsun hiç fark etmez. O gerçek kendini savunacak konumda güçlü olacak ve insanlar sadece o gerçeği görecekler. Benim derdim soruşturmacı gazetecilik, insanların reddedemeyeceği gerçekleri ortaya koymak.