Neçirvan Barzani: Kürtler tek bir adayda uzlaşmalı, gidişat tehlikeli

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, düzenlediği basın toplantısında, cumhurbaşkanı adayı anlaşmazlığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Neçirvan Barzani: Kürtler tek bir adayda uzlaşmalı, gidişat tehlikeli

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, düzenlediği basın toplantısında, cumhurbaşkanı adayı anlaşmazlığına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB)’nin tek taraflı davrandığını ifade ederek “Bu tehlikeli bir başlangıç. Bu makam IKBY halkı ve siyasi tarafların iradesinin dışında verildi. KYB’nin yaptığı IKBY’nin geleceği için tehlikeli.” dedi.

Barzani, KYB ile cumhurbaşkanı seçiminde yaşanan anlaşmazlıkların yansımaları olacağına işaret ederek, söz konusu partiye bundan sonra farklı bir tavır takınacaklarını ifade etti.

Barzani açıklamasında cumhurbaşkanı adayı olmasının istendiğini ancak kendisinin bunu kabul etmediğini öne sürdü.

Barzani, Şiiler’in başbakanlık için Adil Abdulmehdi’yi tek aday göstermesi gibi Kürt tarafların da cumhurbaşkanı için tek aday üzerine uzlaşması gerektiğini belirtti.

Bağdat ve Erbil arasındaki ilişkilere de değinen Barzani “Her konuda stratejik ortağımız Bağdat’tır. Umarım bu anlayış Bağdat’ta da oluşur ve makul bir çözüme varabiliriz.” ifadelerinde bulundu ve taraflar arasındaki sorunların çözümü için fırsat oluştuğunu söyledi.