'Türkiye ve ABD gizli anlaşma yaptı, Brunson serbest bırakılacak'

ABD'nin önde gelen televizyon kanallarından NBC'de yer alan habere göre, ABD ve Türkiye arasında papaz Andrew Brunson'a ilişkin gizli anlaşma yapıldı.

'Türkiye ve ABD gizli anlaşma yaptı, Brunson serbest bırakılacak'

ABD’nin önde gelen televizyon kanallarından NBC’de yer alan habere göre, ABD ve Türkiye arasında papaz Andrew Brunson’a ilişkin gizli anlaşma yapıldı. Anlaşmaya göre Brunson’ın iki gün içerisinde serbest bırakılmasının planlandığı ifade edildi.

ABD’li üst düzey yetkililerin kaynak olarak gösterildiği haberde, varılan anlaşma uyarınca Brunson’ın hakkındaki suçlamaların 12 Ekim’deki duruşmada düşürüleceği ve serbest bırakılmasının beklendiği aktarıldı.

‘Karşılık olarak ekonomik baskı azaltılacak’

ABD’nin ise karşılık olarak Türkiye’ye yönelik ekonomik baskıyı hafifletmeyi taahhüt ettiği iddia ediliyor.

Söz konusu anlaşmaya ise geçen ay gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu esnasında Türk ve ABD’li yetkililer arasında yürütülen tartışmalar sonucunda varıldığı belirtildi.

Darbe girişiminin ardından gözaltına alınan Brunson “casusluk” ve “terör örgütlerine yardım” suçlamasıyla, 9 Aralık 2016’da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Brunson’ın tutukluluğu daha sonra ‘sağlık sorunları’ nedeniyle ev hapsine çevrilmişti.