NATO'dan Rusya'ya gözdağı

NATO Şefi Stoltenberg, "Rusya, NATO'nun kararlılığını ve birliğini hafife alıyor" dedi.

NATO'dan Rusya'ya gözdağı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Kanada’nın başkenti Ottawa’da ittifak üyesi ülkelerin Kanada büyükelçileri ve parlamenterlerin yer aldığı toplantıda konuştu.

Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal ile de bir sohbet eden Stoltenberg, temaslarının ardından Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Trudeau basın toplantısında, Rusya’yı “gayrimeşru ve yasa dışı” eylemler sergilemekle suçlarken, bunların bazı sonuçlarla karşılaşacağı konusunda uyardı.

Rus propagandacıların Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland’i sosyal medya aracılığıyla itibarsızlaştırmaya çalıştığını Başbakan Trudeau, ülkesinin NATO misyonlarına verdiği destekleri hatırlatarak, buna devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Genel Sekreter Stoltenberg de Rusya’nın “NATO’nun kararlılığını ve birliğini hafife aldığını” savundu.

“İşgal” ve “ilhak” olarak tanımladığını Kırım’ın Rusya’ya geçişinin Soğuk Savaş’ın sona ermesinden bu yana NATO’nun en büyük konuşlandırmasını tetiklediğini söyleyen Stoltenberg, ittifak üyelerinin Doğu Avrupa’ya daha fazla güç gönderdiğini belirtip “Yeni bir Soğuk Savaş ve yeni bir silah yarışı istemiyoruz.” diye konuştu.