NATO: Türkiye'nin operasyona desteği memnuniyet verici

Bizi dizi resmi ziyaret için Ankara'da bulunan NATO şefi, Türkiye'nin Suriye saldırısına desteğini 'memnuniyet verici' diyerek değerlendirdi.

NATO: Türkiye'nin operasyona desteği memnuniyet verici

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD, Fransa ve İngiltere’nin Suriye’ye düzenlediği hava saldırısıyla ilgili, “Esad rejimi ve destekçileri Rusya ve İran’a verilen açık mesajdı. Türkiye’nin operasyona desteği de memnuniyet verici” dedi.

Resmi ziyaret için Türkiye’de bulunan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NTV’den Deniz Kilislioğlu‘nun sorularını yanıtladı.

Stoltenberg, Suriye’ye düzenlenen saldırının kapsamı ve meşruiyetine ilişkin, “Kimyasal silahları gelecekte kullanma ihtimalini ortadan kaldırmasa da kapasiteyi azaltacak bir operasyondu… Birleşmiş Milletler’de kimyasal silahları bağımsız soruşturma yapılması konusunda çabalar oldu, Rusya engelledi” diye konuştu.

“Operasyon, Esad rejimi ve destekçileri Rusya ve İran’a verilen açık mesajdı. Operasyon uluslararası kamuoyunun kenarda sessizce oturmadığını gösterdi” diyen Stoltenberg, “Türkiye’nin operasyona desteği de memnuniyet verici” ifadelerini kullandı.