NATO: Türkiye Afrin operasyonu ile ilgili bize bilgi veriyor

NATO, şefi Stoltenbergi, Afrin operasyonuna ilişkin Türkiye'nin bilgi verdiğini duyururken, iki NATO ülkesiyle yapılan hava savunma anlaşması için de memnuniyetini ifade etti.

NATO: Türkiye Afrin operasyonu ile ilgili bize bilgi veriyor

NATO Genel sekreteri Jens Stoltenberg, NATO üyesi ülkelerin 13-15 Şubat tarihleri arasında yapacağı Savunma Bakanları Toplantısı öncesi düzenlediği basın toplantısı öncesi Türkiye’ye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Stoltenberg, Türkiye’nin Afrin operasyonu konusunda NATO’yu geçen hafta bilgilendirdiğini söylerken, Ankara ile  düzenli iletişim halinde olduğunu şu sözlerle ifade etti: “Türkiye’nin NATO müttefiklerini bilgilendirmeye devam etmesini bekliyoruz. Türkiye’nin meşru güvenlik kaygıları bulunuyor. Hiçbir NATO üyesi Türkiye kadar terör saldırısına maruz kalmadı. Türkiye, bu güvenlik endişelerini çözme hakkına sahiptir ancak bu orantılı ve ölçülü biçimde yapılmalıdır.”

“Türkiye ile ABD arasında görüşmelerin olmasından memnuniyet duyuyorum.” diyen Stoltenberg, Rusya ile S-400 hava savunma sistemi için yapılan anlaşmaya ilişkin de “Anlaşmanın detaylarını açıklamak Türkiye’ye kalmış.” ifadelerini kullandı.

NATO şefi, Türkiye’nin iki NATO üyesi İtalya ve Fransa ile ortak hava savunma sistemi geliştirilmesini de memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.