"Bu nasıl tek adamlıksa, arkamdan iş çevirdiler"

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ekonomi yönetimi ve Merkez Bankası'na tepkili olduğu ve bu nedenle Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in de istifa etmek istediği öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta ismini vermeden hedef aldığı Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve ekonomi yönetimine yönelik tepkisini AKP MYK toplantısında da sürdürdüğü öğrenildi.

Erdoğan’ın tepkisi nedeniyle Şimşek’in istifa dahi etmek istediği belirtilirken, Başbakan Binali Yıldırım’ın devreye girerek bu girişimi önlediği, konunun Erdoğan’a da iletildiği iddia edildi.

Hürriyet’ten Nuray Babacan‘ın haberine göre Erdoğan toplantıda tepkisini şöyle dile getirdi:

“Yurt dışına gitmeden önce faizlerle ilgili bir toplantı yaptık. Düşürülmesinden bahsettik. Nurettin Canikli ve Nihat Zeybekci de oradaydı. Sonra ben yurt dışındayken, Merkez Bankası faiz artırdı. Böyle bir şey olabilir mi? Bağımsızmış… İyi de onların aldığı kararın bedelini biz ödüyoruz. Bir de tek adamlık derler, bu nasıl tek adamlıksa, karar alıyoruz uygulamıyorlar. Benim arkamdan iş çevirdiler. Ekonomi konusunda bazı arkadaşlarımızın açıklamaları çok yanlış. Ekonomik göstergelere bakıyorsunuz en az 50 gösterge olumlu yönde gelişiyor, ama onlar sıkıntılı olan bir iki başlık üzerine konuşuyorlar. Bu büyük terbiyesizlik. Ben sürekli faizlerin aşağı çekilmesi konusunda uyarıyorum. Toplantılarda tamam diyorlar, ama aksi yönde faiz düzenlemesi yapıyorlar. Böyle saygısızlık olur mu?”

ŞİMŞEK İSTİFA ETMEK İSTEDİ

Öte yandan haberde yer alan bir başka bilgiye göre son eleştirilerin ardından AKP’de kabine krizi çıktı. Erdoğan’ın ağır eleştirilerinin ardından, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in istifasını Başbakana ilettiği iddiaları kulislerde konuşulmaya başlandı. Haberde bu noktada Yıldırım’ın devreye girerek istifayı önlediği, kaydedildi.