Nagehan Alçı yine 'iç savaş' dedi

Seçim öncesi 'Laik Sünni Türkler iç savaşı kışkırtıyor' diyen AKP'li yazar Nagehan Alçı, şimdi de ABD'nin iç savaş çıkmasını istediğini öne sürdü.

Nagehan Alçı yine 'iç savaş' dedi

Habertürk’ün AKP’li yazarı Nagehan Alçı, seçim öncesi yazdığı bir köşe yazısında ‘Laik yaşam tarzına sahip Sünni Türk’ (LAST) diye tanımladığı ve toplumun yüzde 6-7’lik bir kısmını oluşturduğunu öne sürdüğü bir kesimin iç savaşı kışkırttığını öne sürerek büyük bir provokasyona imza atmıştı.

Alçı ‘iç savaş’ iddiasını bu kez de ABD ile yaşanan gerginlikleri işlediği yazısında ortaya attı. “Bir çok kişi ABD’nin Türkiye’de iç savaş çıkarmak istediğinden bahsediyor.” diyen Alçı, bunun mümkün olabileceğini ancak başarılı olamayacağını öne sürdü.

Alçı’nın yazısında o bölüm şöyle:

“Bir çok kişi ABD’nin Türkiye’de iç savaş çıkarmak istediğinden bahsediyor. Olabilir, içten içe yeniden kontrol edebildikleri bir ülke haline gelmesi için Türkiye’de bir iç savaş çıkmasını isteyebilirler. Ancak bunda başarılı olabilirler mi?

Ben bu sorunun yanıtının çok net bir ‘hayır’ olduğunu düşünüyorum. Zira iç savaşı tetikleyen ana unsur devlet içinde yarılma ve çatışmadır. Bugün Türkiye’de böyle bir durum yok. 15 Temmuz’un ardından devlet bir bütün haline geldi. Ve devlet ikiye bölünmeden iç savaş çıkmaz.”