Nagehan Alçı: 'Hapse girecek' dediğiniz sürece Erdoğan 2023 seçimlerini de kazanacak

AKP'li yazar Nagehan Alçı, AKP dönemindeki hukuksuzlukların hesabı sorulmak istendiği sürece Erdoğan'ın iktidarının süreceğini yazdı.

Nagehan Alçı: 'Hapse girecek' dediğiniz sürece Erdoğan 2023 seçimlerini de kazanacak

Habertürk’ün AKP’li yazarı Nagehan Alçı, AKP ve muhalefet açısından 24 Haziran seçim sonuçlarını değerlendirdiği yazısında, Erdoğan’ın “muhafazakarların Atatürk’ü” ilan ederken, onunla hesaplaşma talebinde olunduğu sürece iktidarının devam edeceğini öne sürdü.

24 Haziran seçimlerinde Tayyip Erdoğan’ın partisinden yüzde 10 daha fazla oy almasıyla birlikte AKP’yi destekleyenlerin esas sevgisinin AKP değil Erdoğan’a olduğunun ortaya çıktığını belirten Alçı, “Eski sistem olsa, AK Parti iktidardan düşmüştü. Hele ki Erdoğan’dan bağımsız bir AK Parti’nin daha da çok oy kaybedeceğine hiçbir şüphe yok…” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın sağ taban için kurucu bir figür olduğu nitelemesinde bulunan Alçı, kendisi gibi liberal yazarlardan Ali Bayramoğlu’nun deyimine atıf yaparak, “Erdoğan’ın “muhafazakârların Mustafa Kemal’i” haline geldiğini yazdı.

Yazısını devamında da seçim günü tanık olduğu bir olayı anlatan Alçı, AKP’yi kuvvetli şekilde eleştiren ancak Erdoğan’a oy verdiklerini söyleyen üç gencin “Başta vermeyelim diyorduk, sonra düşündük, eğer Erdoğan iktidardan indirilirse bu normal bir düşüş olmaz. Ya hapse atarlar ya da belki daha kötüsü olur. Buna gönlümüz razı gelmedi. Erdoğan’ın zarar görmesini istemiyoruz…” dediğini aktardı.

“HESAP SORARSANIZ DEVAM EDER”

Bu örnekten yola çıkarak “Yukarıda bahsettiğim taban, yeni çıkan bir ismin kendi haklarını iki katına, refahlarını üç katına çıkaracağına bile inansa, eğer Erdoğan hapishaneye atılacaksa yine de o isme oy vermez.” iddiasında bulunan Alçı, seçimden önce bunu bir çok kez yazdığı halde kendisine “Erdoğan’ın 24 Haziran’da iktidardan düşeceğini biliyorsun, o yüzden tedbir almak istiyorsun. Yok öyle yağma! Erdoğan da tıpış tıpış hapse girecek!” şeklinde cevaplar geldiğini söyledi.

AKP’li yazar yazısındaki ilgili bölümü “Türkiye’de bu egemen fanatik muhalefet kafası olduğu sürece Erdoğan 2023 seçimlerini de kazanacaktır. Hatta 2028 seçimlerini de onun işaret ettiği bir isim alacaktır…” diyerek sonlandırdı.