Nagehan Alçı: Erdoğan'ın seçimi alacağı garanti, AKP'yle helalleşin

AKP'li yazar Nagehan Alçı, Batılı analistlerin seçimlerde Erdoğan'dan başka kazanacak aday görmediğine işaret etti, AKP'den hesap sormak isteyenlerin bundan vazgeçip 'helalleşme' yoluna gitmesi gerektiğini yazdı.

Nagehan Alçı: Erdoğan'ın seçimi alacağı garanti, AKP'yle helalleşin

Habertürk’ün AKP’li yazarı Nagehan Alçı, 24 Haziran seçimlerine ilişkin yazısında Batı medyasında ve yatırımcı bültenlerinde yer alan seçim analizlerine referans yaparak Erdoğan’ın kazanacağının garanti olduğunu yazdı.

“Helalleşme değil hesaplaşma isteyenler” başlıklı yazısında Alçı, 24 Haziran seçimlerinde muhalefetin AKP’den hesap sormak istediğini, ancak esas olması gerekenin iktidar ve muhalefet arasında “helalleşme” olduğunu yazdı. “Helalleşme” adı altında muhalefetten AKP’nin suçlarını görmezden gelmesini ve yeni düzene uyum sağlamasını isteyen Alçı, bu olmadığı sürece “gücü gücüne yetene” anlayışının süreceğini belirterek AKP’nin baskı politikasından muhalefeti sorumlu tuttu.

Alçı’nın yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Ah be muhalif arkadaşlar, ben iktidar için değil sizler için endişeleniyorum. Sizler benden nefret etseniz bile ben sizlerin haklarının ve özgürlüklerinin ihlal edilmediği bir Türkiye istiyorum. Çok özendiğiniz Batı’nın yayın organlarına ve yatırımcı bültenlerine bakın. Hepsi de seçimi Erdoğan’ın almasının garanti olduğunu yazıyor. Bir tane bile başka adayın seçim alacağını yazan Batılı analist yok. Üstelik bu Batılılar Erdoğan’dan da hiç hoşlanmıyorlar ama objektif gerçeği yazıyorlar. Helalleşme olayının en çok yararı sizlere olacaktır. Helalleşme olduğu zaman bu ülkede temiz bir sayfa açıp gerçek bir demokratik hukuk devletinin temellerini atabiliriz. Toplumsal barış ve hukukun üstünlüğü rejimine geçebiliriz. Ama sizler “Biz kazanırsak iktidara hesap soracağız. Onlar kazanırsa da bizden hesap sorsun” dedikçe bu ihtimal imkânsız hale geliyor. “Gücü gücüne yetene” düzenini siz fanatik muhalifler besliyorsunuz ve esasen sizler de bu tarz bir düzen istiyorsunuz. Gerçek bu maalesef…”

http://gazetemanifesto.com/2018/05/15/times-erdoganla-is-yapma-zamani/

http://gazetemanifesto.com/2018/05/16/daily-telegraph-erdogan-ulkesini-islami-cumhuriyete-donusturdu-ama-ingilterenin-ulusal-cikarlarina-uygun/