Nagehan Alçı, CHP'nin yenilgi nedenini buldu: Laik Sünni Türkler...

AKP'li yazar Nagehan Alçı, CHP'nin 24 Haziran seçimlerinden yenilgiyle ayrılmasının sebebini "Sosyal medyadaki LAST fanatizmi hem İnce’ye hem de CHP’ye kaybettirdi" diyerek açıkladı.

Nagehan Alçı, CHP'nin yenilgi nedenini buldu: Laik Sünni Türkler...

Habertürk’ün AKP’li yazarı Nagehan Alçı, 24 Haziran seçimlerinde CHP’nin ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin aldığı oy oranını değerlendirdiği ‘analiz’ yazısında yine tepki çeken ifadelere yer verdi.

Yazısına “GERÇEKÇİ olalım: Muharrem İnce, CHP markasını arka planda tutarak, hatta unutturmaya çalışarak yüzde 30’a ulaştı.” diye başlayan Alçı, “Ne yaparsanız yapın bu marka toplumda yüzde 20’yi fazla geçemiyor.” dedi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bunu değiştirmek için gayret gösterdiğini ancak başarılı olamadığını belirten Alçı, yine eşi Rasim Ozan Kütahyalı’nın icat ettiği ve şimdilerde kendisinin kullandığı “Laik Yaşam Tarzına Sahip Sünni Türkler” (LAST) tarifine başvurarak, CHP’nin “LAST fanatizmi”nden kurtulması için Kılıçdaroğlu’nun çabasının yetmediğini söyledi.

Alçı, CHP’nin seçimdeki yenilgisinin sebebinin de bu olduğunu öne sürerek “Benim son yazılarımda dikkat çektiğim, sosyal medyadaki LAST fanatizmi hem İnce’ye hem de CHP’ye kaybettirdi.” ifadelerini ‘analiz’ini noktaladı.

http://gazetemanifesto.com/2018/06/18/nagehan-alcidan-provokatif-yazi-laik-sunni-turkler-ic-savasta-kacacak/