Nagehan Alçı, CHP'nin İzmir adayını açıkladı

Nagehan Alçı, CKP-‘İyi Parti’ ittifakına dair kulisleri köşesine taşıdı. ‘İyi Parti’nin ittifaktan son derece memnun olduğunu yazan Alçı, "11 ile karşılık 10 il aldı. 19 da ilçeden bahsediliyor. Araştırmalarda çıkan oy oranına kıyaslandığında bu çok iyi bir alışveriş gibi görünüyor. Dolayısıyla İYİ Parti’nin içinde hava güneşli." ifadelerini kullandı

Nagehan Alçı, CHP'nin İzmir adayını açıkladı

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, CKP-‘İyi Parti’ ittifakına dair kulisleri köşesine taşıdı. ‘İyi Parti’nin ittifaktan son derece memnun olduğunu yazan Alçı, “11 ile karşılık 10 il aldı. 19 da ilçeden bahsediliyor. Araştırmalarda çıkan oy oranına kıyaslandığında bu çok iyi bir alışveriş gibi görünüyor. Dolayısıyla İYİ Parti’nin içinde hava güneşli.” ifadelerini kullandı.

Alçı, “CHP-İYİ Parti İttifakının ardından son kulisler” başlıklı yazısında, CHP örgütlerinin ittifak ile ilgili olarak ‘isyan bayrağı’ açtıklarını yazarak, “Ancak CHP açısından durum biraz farklı. Şimdiden Samsun, Balıkesir ve Denizli CHP örgütleri isyan bayraklarını açtılar. Partinin, özellikle Balıkesir’de, Denizli’de kazanabilme şansının olduğunu, buraların İYİ Parti’ye verilmesinin teslimiyet olduğunu söylüyorlar.” diye yazdı. gazetemanifesto.com

‘Kulis’lerden edindiği bilgilere, “İstanbul Ekrem İmamoğlu, Ankara Mansur Yavaş. Bu isimlerde bir değişiklik yok.” diye devam eden Alçı, CHP’nin 9 veya 10 Ocak’ta İzmir ve İstanbul ile İzmir’in CHP’nin elindeki belediyelerinin adaylarını açıklayacağını duyurdu.

İzmir’de Kocaoğlu’ndan boşalan Başkanlık koltuğuna Tunç Soyer’in oturmasının olası olduğunu belirten Alçı, ‘kulis’ bilgilerini şöyle ifade etti: “İzmir ile ilgili Aziz Kocaoğlu’nun desteklediği Alaattin Yüksel gibi adaylar çıkabilir, hatta Kocaoğlu’nun kendisi bile yine aday olabilir, diye yazmıştım. Ancak aynı kaynaklar şimdi bana ibrenin yeniden Tunç Soyer’e döndüğünü söylüyorlar. Ardından gelen ikinci isim ise Narlıdere eski belediye başkanı Abdül Batur.”

İzmir adayı olma ihtimali yüksek görülen Tunç Soyer hakkında bir detaya da değinen Alçı, İyi Parti’nin desteğinden şüpheli olduğunu belirterek; “Ancak Tunç Soyer Seferihisar’da çok başarılı bir belediye başkanı profili çizse de babası Albay Nurettin Soyer nedeniyle önemli oranda ülkücülerden oluşan İYİ Parti tabanında bir rahatsızlık olabilir. Zira Nurettin Soyer 12 Eylül Sıkıyönetim mahkemelerinde MHP’lileri idama götüren ve Alpaslan Türkeş için idam isteyen savcıydı.” yazdı. gazetemanifesto.com

CHP’nin ‘İyi Parti’ye bırakacağı ilçeleri de yazan Alçı, İzmir’de Aliağa ile beraber 19 ilçenin daha bırakılacağını yazdı.

Alçı’nın yazısındaki ilgili bölüm şöyle: “19 ilçeden bahsediliyor. Peki İYİ Parti’ye CHP’nin vereceği ilçeler hangileri? Öncelikle şunu söyleyeyim, CHP’de güvendiğim farklı kaynaklara göre halihazırda CHP’de olan belediyeler değil bunlar. İzmir’de MHP’nin elindeki Aliağa, Ankara’da 2 ya da 3 ilçe, Antalya’da 4, Konya’da ise 6 ilçeden bahsediliyor. İstanbul’da Üsküdar ve Eyüp’ün İYİ Parti’ye bırakılacağı zaten söylenmişti. Ancak CHP’de özellikle Üsküdar’ın kazanılabileceği, 2014’te çok küçük bir farkla kaybedildiği, İYİ Parti’ye vermenin hata olduğu yaygın bir şekilde söyleniyor.”