Müzisyen İlke Kızmaz: Türkiye sosyalist solunun ortaklaşabileceği en somut düzlem anti-emperyalizmdir

KHK ile ihraç edilen akademisyen ve müzisyen İlke Kızmaz, "Siyasal İslamın ağzında anti-amerikancılık ve anti-emperyalizm bir yalandan ibarettir." diyerek, tüm ilerici ve aydınları ABD karşıtı mücadeleye omuz vermeye çağırdı.

Müzisyen İlke Kızmaz: Türkiye sosyalist solunun ortaklaşabileceği en somut düzlem anti-emperyalizmdir

ABD emperyalizmine karşı “ABD’yi kovalım, bu düzeni değiştirelim!” diyerek yapılan mücadele çağrısının imzacılarından biri olan müzisyen ve KHK ile ihraç akademisyen İlke Kızmaz, “Türkiye sosyalist solunun ortaklaşabileceği en somut düzlem olarak da anti-emperyalizm meselesini görüyorum” ifadeleriyle tüm ilericileri, sanatçıları ve aydınları mücadeleye katkı koymaya çağırdı.

Manifesto‘ya demeç veren Kızmaz, şu ifadeleri kullandı:

“Hiç şüphe yok ki Türkiye tarihi boyunca anti-emperyalist mücadelenin gerçek temsilcisi sadece komünistler olmuştur. Altıncı filoyu denize döken devrimci gençlere saldıran emperyalist uşağı İslamcıların bugün iktidarda olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla siyasal İslamın ağzında anti-amerikancılık ve anti-emperyalizm bir yalandan ibarettir. Aynı şekilde, anti-kapitalist olmayan bir anti-emperyalist söylemin de bir hamasetten öteye gitmediğini belirtmek zorundayız.

Anti-emperyalizm sadece ekonomi ve dış siyaset konusu değildir. Aynı zamanda bir kültür konusudur. Kabul etmek gerekir ki, Türkiye sosyalist hareketi uzun yıllardır kültür-sanat alanını liberallere terketmiştir. Her geçen gün bu alanda mevzi kaybetmekteyiz. Kapitalistlere ve emperyalistlere karşı verdiğimiz ideolojik savaşta zafere giden yol kendi kültürel-sanatsal değerlerimizi üretmemizden geçiyor. Bunu yapmadığımız her dakika “solcu” diye pazarlanan “sanatçı”ların kırdığı hayallerle, halkımızda yarattığı yılgınlıkla uğraşıyoruz. Komünistler, aydın ve sanatçıları anti-emperyalizm etrafında örgütlemek görevini önemsemeliler.

Ayrıca, Türkiye sosyalist solunun ortaklaşabileceği en somut düzlem olarak da anti-emperyalizm meselesini görüyorum.

Bu bağlamda, TKH’nin yapmaya çalıştığı anti-emperyalist çıkışı selamlıyorum. Tüm ilericileri, aydınları ve sanatçıları bu mücadeleye katkı koymaya davet ediyorum.”