Mustafa Tuna'dan adaylık açıklaması

ABB Başkanı Mustafa Tuna, yerel seçimler öncesinde adaylık için kapıyı kapatmayarak görev verilirse gerekeni yaparım dedi.

Mustafa Tuna'dan adaylık açıklaması

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınan Melik Gökçek’in yerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na getirilen Mustafa Tuna, yerel seçimler öncesinde adaylık için kapıyı kapatmayarak görev verilirse gerekeni yaparım dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Yeniçağ gazetesinden Orhan Uğurlu’nun sorularını yanıtladı.

Tuna, Uğurlu’nun “Ankara için yeniden aday mısınız? sorusuna şöyle yanıt verdi:

”Aday olunmaz aday gösterilir. Aslında doğrusu budur. Aday adayı olabilirsiniz. Çünkü aday adayı olmak başka bir şey, aday olmak başka bir şeydir. Bana verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum.  Sayın Cumhurbaşkanımız, partimiz bana hangi görevi layık görürse ben onu en iyi şekilde yapmaya çalışırım.Ne milletvekilliğinde ne Sincan’daki belediye başkanlığında ben görev istemedim. Görevler bana verildi. Benim işim bana verilen görevi en iyi şekilde yapmaktır. Bütün partiler seçim çevrelerinde kazanabilecek adayları aday gösterirler.Önümüzde 6 aylık bir süreç var. Alt geçitlerimizi yeniliyoruz yenilemeye devam edeceğiz. Biz her zaman önümüze bakıyoruz. Biz projelerimizi söylemeyiz. Yaptıktan sonra ortaya çıkıyor. Lafla peynir gemisi yürümez. ‘