MÜSİAD'dan 'öneri' : TV ekranlarında döviz fiyatları gösterilmesin

MÜSİAD Ankara Başkanı Erdal, televizyonlarda alt yazı ile ve ekranlarda sabit olarak kurların gösterilmesi uygulamasından vazgeçilmesini önerdi.

MÜSİAD'dan 'öneri' : TV ekranlarında döviz fiyatları gösterilmesin

AKP’nin patron örgütlerinden MÜSİAD, döviz fiyatlarının ekranlara yansıtılmamasını ‘önerdi.

DÜNYA Gazetesi‘nin aktardığına göre, MÜSİAD Ankara tarafından düzenlenecek Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’nin tanıtım toplantısında konuşan MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, “kurlar çok hareketli olduğu için işi olanın da olmayanın da dövizle ilgili konuştuğunu” dile getirip, “Bunun sürekli konuşulması iş dünyasını rahatsız ediyor. Bu konuyu doğrudan dövizle işi olan konuşsun” dedi. Bir çağrı yapan Erdal, televizyonlarda alt yazı ile ve ekranlarda sabit olarak kurların gösterilmesi uygulamasından vazgeçilmesini önerdi.

Öte yandan Merkez Bankası’nın faizi 6.25 puan artırmasıyla birlikte, “bankanın bağımsızlığı” tartışmalarının gündemden düştüğünü belirten Erdal, buna karşılık faiz oranlarının geldiği noktanın yatırım ortamını güçleştirdiğine dikkat çekti.

“KÖPÜK” DEMİŞTİ

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, doların 5 TL’ye yakın olduğu Temmuz ayı sonunda yaptığı açıklamasında,  “spekülatörlerin faizleri yükseltmek için kuru yüksek tuttuklarını” öne sürüp, “Faiz artırmak çözüm değil. Şu anda kurda 4,30’un üstü köpük” demişti.