MÜSİAD'dan ABD senatosuna mektup: Ticari ilişkiler sekteye uğramasın

AKP'nin sermaye örgütü olarak bilinen MÜSİAD, ABD'li senatörlere mektup yazıp iki ülke arasındaki gerginliğin ticari boyut kazanmaması çağrısında bulundu.

MÜSİAD'dan ABD senatosuna mektup: Ticari ilişkiler sekteye uğramasın

ABD yönetimi Rahip Andrew Brunson’un ev hapsinde tutulması ile ilgili Türkiye’ye yönelik ağır yaptırım tehdidini gerçeğe dönüştürürken, AKP’nin sermaye örgütü MÜSİAD, ticari ilişkilerin derdine düşerek ABD’li senatörlere mektup yazdı ve iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin önemine vurgu yaptı.

MÜSİAD ABD’den yapılan yazılı açıklamada, Dış İlişkiler ve Ticaret Komisyonları üyeleri başta olmak üzere ABD’de Türk kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı 9 eyaletin senatörlerine bir mektup gönderildiği duyuruldu.
Açıklamada, “NATO müttefiki olan ABD ve Türkiye’nin, hukuk devleti prensipleri gereği attıkları adımlara karşılıklı olarak saygı duymaları müttefik olmanın gerekliliklerindendir. İki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin hayati önem taşıdığı bugünlerde, taraflara karşılıklı ticari ilişkilerin önemini bir kez daha hatırlatır ve siyasi ilişkilerdeki gerilimlerin ticari iş birliklerini sekteye uğratmaması gerektiğini talep ederiz” ifadelerine yer verildi.

ABD ve Türkiye arasındaki ticari hacmin 2017 yılı verilerine göre 18.7 milyar dolar olduğuna vurgu yapılan açıklamada, 2018’de bu rakamın 20 milyar doların üzerine çıkmasının beklendiği belirtildi.