Müjdat Gezen'den adliye çıkışı açıklama: Adli sistem değişmiş, hayırlı uğurlu olsun

Müjdat Gezen adli kontrolle serbest bırakılması sonrası adliye çıkışında "Ben konuşacaksam yeni bir suç oluşturabilir." diyerek konuşmayı reddederken, avukatı Celal Ülgen ise Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasındaki keyfiyete dikkat çekerek "Her önüne gelen soruşturma açarsa her şey kış olur." dedi.

Müjdat Gezen'den adliye çıkışı açıklama: Adli sistem değişmiş, hayırlı uğurlu olsun

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın haklarında soruşturma başlattığı Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Sanatçıların serbest bırakılmalarının ardından Müjdat Gezen, Avukatı Celal Ülgen ile birlikte basının karşısına çıktı.

Açıklama öncesi Müjdat Gezen, “Ben konuşacaksam yeni bir suç oluşturabilir. Hakareti yapan Cumhurbaşkanı, hakaretten yargılanan Müjdat Gezen. Adli sistem değişmiş. Hayırlı uğurlu olsun söylenecek birşey yok” diyerek sözü Celal Ülgen’e bıraktı.

“REJİMİN ADI DEĞİŞİR, MEVSİM KIŞ OLUR”

Ülgen ise konuşmasından şunları söyledi:

“Türkiye’de artık sorun haline gelmiş bir yaraya parmak zamanı geldi. Cumhurbaşkanına hakaret suçundan yargılanan sayısız gazeteci, bilimadamı, sanatçı, yazar var. Yani siz cumhurbaşkanını eleştiriyorsanız bu bizim savcılarımız tarafından hakaret olarak algılanıyor ve hakkınızda soruşturma açılıyor. Bunu sorgulamamız gerekir. Her önüne gelen savcı her önüne gelen düşünce açıklamasına ‘vay sen Cumhurbaşkanına hakaret ettin’ diye dava açarsa rejimin adı değişir. Her şey kış olur. Ağaçlar yapraklarını döker, Kuşlar ötüşünü unutur. İfade/düşünce hürriyeti, insanın özgürce fikirler edinebilme, edindiği fikir ve kanaatlerinden dolayı kınanmama, bunları meşru yöntemlerle dışa vurabilme olanak ve özgürlüğüdür. Kimse bu özgürlükleri kullanırken lafı çarpıtılarak ya da niyet okuyuculuğu yapılarak suçlanamaz. Siyasetçiler neden hoşgörülerini evde unuturlar anlamıyorum. Siyasetçileri anlıyorum ama savcılar neden bu kadar ivedi davranıyor bunu bir türlü anlamıyorum.”