Muharrem İnce’nin yerel seçimleri beklememesinin nedeni açıklandı

Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, Muharrem İnce'nin Mart 2019'daki yerel seçimi beklememesinin nedeninin belediye başkan adaylarını kendisinin belirlemek istemesi olduğunu yazdı.

Muharrem İnce’nin yerel seçimleri beklememesinin nedeni açıklandı

Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, Muharrem İnce’nin Mart 2019’daki yerel seçimi beklememesinin nedeninin belediye başkan adaylarını kendisinin belirlemek istemesi olduğunu yazdı.

Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek bugün yayımlanan köşe yazısında, yerel seçimleri beklemeden kurultay başlığını açmasının nedeni olarak belediye başkan adaylarını İnce’nin kendisinin belirlemek istemesini gösterdi.

Deniz Zeyrek CHP’li bir grup ile yaşadığı diyaloğu konu aldığı yazısında, İnce’nin yerel seçimlerden sonraki olağan kurultayı beklemeden kurultay başlığını açmasının nedeni olarak aldığı cevabı iletti. Yazıya göre CHP’liler, Deniz Zeyrek’in “İnce neden olağan kurultayı beklemiyor? O zamana kadar Anadolu’yu dolaşır, teşkilatları canlandırır, delegelerle yüz yüze görüşür, olağan kurultayı rahat kazanır” diye sorduğunu belirten Zeyrek, şu ifadeleri kullandı:

“O ana kadar her kafadan bir ses çıkarken bu soruya hepsi koro gibi aynı yanıtı verdi:

“Belediye başkan adaylarını kendisi belirlemek istiyor”.

Benim açımdan tartışma bitmişti.

Taşrada bir yerde, CHP tabanı basın toplantılarında havada uçuşan rakamların, Genel Merkez ile İnce arasındaki atışmaların arkasındaki gerçeği çözmüştü.

Bütün mesele yerel seçimlerde Çankaya gibi, Kadıköy gibi, İzmir gibi, alınması “garanti” illerde ve büyük ilçelerde seçime kendi belirledikleri isimlerle gitmekti.

Kimse iktidarın yerel yönetimlerden geçtiği gerçeğini umursamıyor, yerel seçimler öncesinde kafa kafaya verip, güçlerini ve yeteneklerini birleştirip iktidara yürümeyi ihtimal olarak görmüyordu.

Varsa yoksa garanti il ve ilçelerdi.

Size iddialı gelebilir ama gözlemlerimden yola çıkarak şunu çok net yazabilirim: CHP, seçimler öncesindeki 8 ayı, bu şekilde parti içi çekişmeyle geçirirse, o garanti yerler de gidecek. İzmir’de, İstanbul’un bazı ilçelerinde, Mersin’de, Adana’da, Antalya’da çok büyük hayal kırıkları yaşayacaklar.”