Muharrem İnce'den son dakika açıklaması

CHP'de Kurultay için imza verme sürecinin bitmesiyle, Gaye Usluer ve Yaşar Tüzün'ün açıklamalarında sonra Muharrem İnce'den son dakika açıklaması geldi.

Muharrem İnce'den son dakika açıklaması

CHP’de Kurultay için imza verme sürecinin bitmesiyle, Gaye Usluer ve Yaşar Tüzün’ün açıklamalarında sonra Muharrem İnce’den son dakika açıklaması geldi.

Muharrem İnce imza işleminin sona ermesinin ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Olağanüstü Kurultay için imza toplayan arkadaşlarımızın imzaları teslim etmek için 6 Ağustos 2018’e kadar hakları vardır. Ancak imzaları 2 Ağustos 2018 Perşembe günü Genel Merkezimize teslim edeceklerini açıkladılar. Bunun haricindeki haber ve yorumlara itibar etmeyiniz”. dedi. 

 


 

CHP’de olağanüstü kurultay için imza verme süresi bu akşam saat 17.30’da sona erdi. CHP tüzüğü gereği, toplanan imzaların 1 hafta içinde genel merkeze sunulması gerekiyor. CHP’de muhalif isimlerden ilk açıklama Gaye Usluer’den geldi. Usluer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün saat 17.30’da imza verme işlemi sona ermiştir. Noter Tasdikli yeterli sayıda imzayı birleştirerek perşembe günü Genel Merkezimize teslim edeceğiz. Destek veren tüm delegelerimize yürekten teşekkür ederiz.” dedi.

Tüzün’den açıklama

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olağanüstü kurultay için imza verme işleminin saat 17.30 itibarıyla sona erdiğini belirtti.

Tüzün, paylaşımında şu bilgileri verdi:

“Noter tasdikli yeterli sayıda imzayı birleştirerek perşembe günü Genel Merkezimize teslim edeceğiz. ‘Değişim ve Umut Kurultayı’na destek veren tüm delegelerimize yürekten teşekkür ederiz.”

İmza mesaisi sürecek

70’e yakın imzasını geri çeken veya fotoğrafını attıkları imzaların aslını muhaliflere göndermeyen delege bulunduğu iddia ediliyor. Muhalifler ise imzasını geri çekenlere dair sayıların gerçeği yansıtmadığını iddia ediyor. Muhalifler, tüzük gereği hakları olan bir haftayı, imzalarını geri çekenlere ve imzasının fotoğrafını gönderip aslını göndermeyenleri ikna etmeye harcayacak. Gerekirse imzalar gidilip elden alınacak veya vazgeçenler için ikna çalışması yapılacak.

Muharrem İnce’nin A takımından Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ün son yaptığı basın toplantısında açıkladığı 559 rakamının basın toplantısı sırasında 574’e ulaştığını söyleyen değişim taraftarları, ıslak imzaların kendilerine her gün otobüsle veya uçak yoluyla geldiğini belirtiyor. Pazartesi itibarıyla 610 civarında ıslak imzanın ellerinde olacağını söyleyen muhalifler, bugün akşam da bir rakam açıklanacağını dile getiriyor. Önlerindeki bir haftalık süreçte de imzaların geleceğini anlatan muhalifler, 6 Ağustos’u beklemeden bu hafta en geç cuma günü imzaları genel merkeze sunacaklarını iddia ediyor.