Muharrem İnce'den Erdoğan'a 'Putin' ve 'namaz' yanıtı

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Erdoğan'la 'dindarlık' yarışına devam etti...

Muharrem İnce'den Erdoğan'a 'Putin' ve 'namaz' yanıtı

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş’ta konuştu.

İnce’nin buradaki konuşmasının ağırlığını AKP’li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisini hedef alan sözleri oluşturdu.

Erdoğan’ın “Arşivlerde bu seçimlere kadar senin camide namaz kılarken çekilmiş tek bir resmin var mı?” sorusuna yanıt veren İnce, “15 yaşından beri cuma namazı kılıyorum. Saklı gizli değil ki bu. Seçim zamanı yaptığımız bir iş de değil. Sana mı soracağım camiye giderken? Rahatsız mı oldun camiye gittim diye? Sen Allah’ın tahsildarı mısın? Kimsin sen? Bir müslüman başka bir müslümanın camiye gittiğini görünce mutlu olması lazım. Bu üzülüyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın Ak Saray’la ilgili Putin’in söylediğini öne sürdüğü “Büyük devlet olmanın alameti farikası budur” sözünü de yanıtsız bırakmayan İnce, “Rusya bizim kuzey komşumuzdu şimdi güney komşumuz. Rusya her bir tarafımızı sarıyor. Putin Türkiye’nin etrafını sarmakla meşgul. Erdoğan’a da sen Saray’ında oyalan diyor. Seni de gazlarım diyor. Putin seni kekliyor.” dedi.

Erdoğan’a bir de ‘ayet’le seslenen İnce, “Erdoğan’a İsra Suresi 37. ayeti hatırlatıyorum. Bak ne diyor. ‘Yeryüzünde kibirlenerek yürüme. Çünkü sen yeri asla yaramazsın. Çünkü sen dağlara asla erişemezsin.’ Erdoğan, bu kibiri bırak.” diye konuştu.