İnce'den HDP açıklaması

Muharrem İnce, Star TV'de Nazlı Çelik'in sunduğu 'Seçim Özel' programının konuğu oluyor

İnce'den HDP açıklaması

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Star TV’de yayınlanan Nazlı Çelik’in sunduğu ‘Seçim Özel’ programında soruları cevapladı.

İnce’nin açıklamalarından satır başları:

APOLET AÇIKLAMASI

“Ben sayın generalin iftara katılmasında hiçbir sakınca görmüyorum. İftara katılabilir. Ama beni eleştirirken alkışlayamaz. Erdoğan orada vatan demiyor. Bayrak demiyor. Beni eleştiriyor. Balkanları hatırlayın. Balkanlarda ordu siyasete karıştığı için kaybettik.”

SÜLEYMAN SOYLU’NUN SÖZLERİ ÜZERİNE

“Bafra’da sayın Erdoğan’a ne söylediğine bakarsanız, Soylu’nun ne kalitede bir adam olduğunu görürsünüz. Benim ne PKK ile ne FETÖ ile işim olur. Benim geçmişim belli. ‘FETÖ’cü arıyorlarsa Bekir Bozdağ’a baksınlar.”

İMAM HATİP LİSELERİ

“Şu anda 1.5 milyon imam hatipli çocuğumuz üzerinde çalışma yaptırıyorum. Bu çocuklarımız işsiz. İmam hatipliler de bu milletin evladıdır. İş artık o kadar terbiye sınırını aştı ki. Oğlumun düğününde zeybek oynamışım. Bunu alıp camiye montajlamışlar. Ben bunlara acıyorum.”

‘FETÖ’ İDDİASI

“ABD’liler aramadı da acaba işlettiler mi dedi. Sayın Erdoğan sen benim telefonumu mu dinliyorsun. Alışıksındır sen telefon dinlemeye. Beni arayan kişi görüşmede olan kişi. Beni arayan Amerikalıların kim olduğunu söyleyemem. Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ismini açıklarım. O zaman onun başına bişe gelmez çünkü. Nasuhi Güngör’ün kitabında da görüştükleri yazıyor. Bu adam kendini yalanladı. İt izi at izine karıştı. Devlet çöktü. Bu böyle sürmez. Valilerin generallerin yaptıklarına bak. Valiler oy topluyorlar şu an. Erdoğan açıklamalar yapıyor. Annemin bu konudan rahatsız olduğunu nereden biliyor. Yalancının dik alası. Annemle bir tanışıklığınız mı var? Tek ortak yanınız Rizeli olmak.”

TRT Açıklaması

“Yasa gereği onar dakikalık konuşma var ya gelin diyorlar, alın sizin olsun sen beni hiçbir gün konuşturma.”

“YAPTIĞIM İŞİN DOĞRU OLDUĞUNA İNANIYORUM”

CHP’nin HDP’yi desteklediğini iddialarına yönelik İnce, böyle bir şeyin olamayacağını belirtti. İnce, şöyle devam etti:

“Biz hayır kurumu muyuz, Kızılay mıyız? Biz bir siyasi partiyiz. Hiçbir parti bunu yapamaz, sadece CHP değil. Bunu diyenler, bunu konuşanlar siyasetin uygulamasını bilmeyen insanlar. ‘HDP barajı geçmeli’ demek başka bir şeydir, ‘HDP barajı geçmeli, buna destek olun’ demek başka bir şeydir. ‘HDP barajı geçerse, demokrasinin lehine olur, AKP’nin milletvekili sayısı düşer’ bunu düşünmek başka bir şey, ‘HDP barajı geçsin ona oy verin’ demek başka bir şey. Bir partinin yöneticisi bunu söyleyemez, ben de olsam söyleyemem, Sayın Kılıçdaroğlu olsa da söyleyemez, bir başkası olsa da söyleyemez.”