Muharrem İnce'den 24 saatte 180 derece çark

Dün Abdullah Gül'ün CHP'den adaylığına "Erdoğan'ın suç ortağı CHP'nin seçeneği olamaz" diyerek karşı çıkan İnce bugün, Gül'ün ikinci tura kalması halinde kendisine sonuna kadar destek vereceğini söyledi.

Muharrem İnce'den 24 saatte 180 derece çark

Abdullah Gül’ün CHP’den Cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı dün “Tayyip Erdoğan’ın suç ortağı ve kardeşi Abdullah Gül bizim Tayyip Erdoğan’dan kurtulma tercihimiz, seçeneğimiz olamaz, olmamalıdır.” açıklaması yapan CHP’li Muharrem İnce, bugün Gül’ün olası adaylığına destek verdi.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan‘a konuşan İnce, Cumhurbaşkanlığı için kendisinin de aday olduğunu söylerken, “İlk turda herkes kendi adayını çıkarırsa ikinci tur garanti olur. İkinci turda da ben kazanırım” dedi.

İnce, ikinci tura kalanın, İP Genel Başkanı Meral Akşener ya da Abdullah Gül olması halinde ise onlara her tür desteği vereceğini de söylerken, “Ben kalırsam da onların desteğini beklerim” diye konuştu.

“ONLAR İÇİN MİTİNG YAPARIM”

İnce, “Erdoğan’ın karşısında ikinci tura ben kalmazsam Meral Akşener kalırsa… Benim desteğim ona olur. Abdullah Gül kalırsa… Benim desteğim ona olur. Sonuna kadar desteklerim. Miting yaparım.” dedi.

Sosyal medyada yaptığı paylaşımın “şahıslara yönelik bir isyan” olmadığını belirten İnce, “Sayın Gül bu ülkede Cumhurbaşkanlığı yapmış birisidir. Saadet Partisi’nin adayı olmasında hiçbir sakınca yoktur.” diye konuştu.

http://gazetemanifesto.com/2018/04/25/muharrem-inceden-abdullah-gul-tepkisi/