Muharrem İnce TÜSİAD'da

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim turları kapsamında TÜSİAD'ı ziyaret etti.

Muharrem İnce TÜSİAD'da

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Türkiye’nin en büyük patron örgütü TÜSİAD’ı ziyaret etti. İnce, ziyaret öncesi TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik ile basın toplantısı düzenledi.

İnce’nin burada yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle:

Elimizde bir sihirli sayı var 29, Almanya’nın yaş ortalaması 40 İskandinav 45, bu bizim elimizdeki sihirli sayıdır. Bu gençleri iyi eğitirsek sihirli sayı lehimize olur. Topyekun kalkınma, sanayideki yüzde 25’i atıl olan kesimini boş duran meralarımızdan kullanılmayan denizlerimizden hepsini ayağa kaldırmaya ihtiyacımız var.

Bundan yana kuşkumuz olmasın. Meydanlar buna inanmış. 4 Mayıs Cumhurbaşkanı adaylığım açıklandığında CHP rozetini çıkardım. Hepimizin Cumhurbaşkanı olarak çalışıyorum. Allah’ın izniyle bu seçimi kazandığımda cumhurbaşkanı yardımcılığında bütün kesimleri kucaklayacak şekilde kabineyi kuracağından kimsenin kuşkusu olmasın. Partizanca değil.

TÜSİAD Türkiye’nin zenginleri, isteselerdi saray yaparlardı binayı gördüm. Anlatmak istediğim bu. Geleneksel yapıyı korumak. Anlatmak istediğim bu. Bu ülkeyi kalkındırır ötesi görgüsüzlüktür.

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik de, sokakta konuşulan konunun ekonomi olduğunu kaydederek “Cumhurbaşkanı adaylarımızın gündemlerinde de doğal olarak ekonomi konuşuluyor. Ekonomide yaşanan sıkıntıları, getirilecek çözümleri, ekonomi politikaları, bugün Sayın İnce ile yapacağımız istişare konularının başında geliyor” diye konuştu.