Muharrem İnce için 'Çarşamba günü' iddiası

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce'nin Çarşamba günü basın aracılığıyla çok önemli açıklamalarda bulunacağı iddia edildi.

Muharrem İnce için 'Çarşamba günü' iddiası

CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin 10 Temmuz Çarşamba günü seçim sürecinde yaşadıklarını kamuoyuyla paylaşacağı iddia edildi.

Egepostası’nın CHP MYK’dan olağanüstü kurultay yönünde karar çıkmaması üzerine, noter tasdikli imza toplama hareketi başlatma kararı alan Muharrem İnce’yi destekleyen gruba dayandırdığı bilgiye göre İnce o gün televizyonlara çıkarak, neden açıklama yapmadığını, seçim kampanyasını nasıl götürdüğünü, Genel Merkez’in kampanya sürecinde ona yeterli desteği vermediğini ve bu nedenle yalnız kaldığını anlatacak.

Muharrem İnce’nin çarşamba günü yapacağı iddia edilen açıklamada, daha önce Kılıçaroğlu’nun karşısına çıkmayacağını açıklamasına karşın neden daha sonra geri adım atarak “Örgüt işini bilir” dediğini, niye imza hareketine destek verdiğini ayrıntılarıyla anlatacağı kaydedildi.

“İMZA TOPLAYIN” TALİMATI VERECEK

İnce’yi destekleyenlerin iddiasına göre İnce’nin Çarşamba günü seçim sürecinde yaşadıklarını ve neden imza hareketine destek verdiğini açıklamasının ardından kendisini destekleyenlere ‘İmzaları toplayın’ şeklinde çağrıda bulunacağı ve tüm Türkiye’deki CHP örgütlerinde olağanüstü kurultay toplanması yönünde ortak imza hareketi başlatacağı da kaydedildi.