Muharrem İnce: Biz seçimi 'gel bakalım Muharrem'le kaybettik

CHP'li Muharrem İnce, 24 Haziran seçimleriyle ilgili yaptığı açıklamada, "Biz seçimi aday açıkladığım gün kaybettik. 'Gel bakalım Muharrem'le kaybettik. Çift başlı görüntü verdik" dedi.

Muharrem İnce: Biz seçimi 'gel bakalım Muharrem'le kaybettik

24 Haziran seçimlerinde CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olan, önümüzdeki yerel seçimlerde de büyükşehirler için adaylığı konuşulan Muharrem İnce, CNN Türk’te ekrana gelen “Buket Aydın’la 40” programına konuk oldu.

İnce, “Seçimden sonra nasıl özeleştiride bulundunuz?” sorusunu yanıtlarken, “Demek ki çok çalışmamışım. 107 miting az yapmışım. 150 yapmalıymışım” derken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine yönelik sarfettiği  “Gel bakalım buraya” sözünün asıl kaybettiren neden olduğunu öne sürdü.

Kılıçdaroğlu’nun kendisini kürsüye çağırış şeklinin çift başlılık yarattığını belirten İnce,”Biz seçimi aday açıklandığım gün kaybettik. ‘Gel bakalım Muharrem’le kaybettik. Çift başlı görüntü verdik. Seçimi orada kaybettik biz. Ama yapacağım bir şey yoktu. Çift başlı görüntü yaramadı. İnsanlar bizi daha dirayetli bulabilirdi. ‘Gel bakalım Muharrem’ de tuzu biberi oldu” yorumunda bulundu.

“SEÇİM GÜNÜ GELİNCE KÜSKÜNLÜKLERİ KENARA BIRAKIRLAR”

Mart 2019’da yapılacak yerel seçimde partisinin şansını da değerlendiren İnce, “Bu partinin 1 milyon 250 bin üyesi var. Ben bunlara güveniyorum. Bunların önüne sandığı koyuyorum, açıyoruz partiyi. Böyle bir yaklaşımla o küskünlükler, dargınlıklar da bir kenara bırakılır. Ben inanıyorum, Cumhuriyetçi seçmenin seçim duyarlılığı yaklaşınca seçim sathı mahalline girilince o küskünlükleri bir kenara bırakarak sandığa gideceğine inanıyorum. O başarısız olunduğu zaman kızgınlıkla söyledikleri şeyden vazgeçeceklerini, sandığa gideceklerini inanıyorum. Ama CHP yönetiminin de bu süreci doğru götürmesi lazım. Doğru götürürlerse bu süreci işin içinden çıkarız. Yoksa kötü sonuçlar alırız. Ben bu süreci bilimin, aklın ışığında, hukuk devletine, özgürlüklere inanan ve Türkiye’yi özgürleştirmek isteyen bir CHP’nin önce kendisinden başlayarak bunu yapabilirse karlı çıkacağımızı, yerel seçimde başarılı olacağımızı düşünüyorum” dedi.