Muharrem İnce: 7 Haziran 1 Kasım arası olanları unutmayın, herşey mümkün

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri arasında yaşanan olayları hatırlatarak, "Akıllarından neler geçtiğini biliyorum ama cesaret edemiyorlar aynısını yapmaya" dedi.

Muharrem İnce: 7 Haziran 1 Kasım arası olanları unutmayın, herşey mümkün

Bu sabah ulusal gazete, TV ve internet sitesinin yayın yönetmenleriyle bir araya gelen CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce,  Suruç’ta 4 kişinin öldüğü seçim kavgası için kendisini suçlayan İçişleri Süleyman Soylu hakkında konuştı.

Cumhuriyet‘in aktardığına göre İnce, Soylu ile ilgili soruya şu yanıtı verdi:

“İçişleri Bakanı’nı muhatap almıyorum. Erdoğan’a Bafra konuşması yapan birinin hangi yüzle, hangi vicdanla Erdoğan’ın yanında siyaset yaptığını anlamak imkansız. Muhatap bile almıyorum. Ben o kadar laf söylediğim birinin yanında çalışmam. Benim Kemal Kılıçdaroğlu’na söylediğim ile Soylu’nun Erdoğan’a söyledikleri arasında alaka yok. Hırsız demedim, senden daha iyi siyaset yaparım dedim. Bu dönemde her şey mümkün, o kadar telaş içindeler ki projeleri bozuldu. 7 Haziran 1 Kasım arası neler olmuştu unutmayın. Akıllarından neler geçtiğini biliyorum ama cesaret edemiyorlar aynısını yapmaya. Seçim sonuçlarını kesinlikle kestiremiyorlar. Bu seçimlerden sonra herkes kazanacak, çünkü özgürlük gelecek. Kaybeden sadece anket şirketleri olacak. Ama her şey mümkün. Daha fazla ayrıntı istemeyin.”

“DİP DALGASI VAR”

İnce’nin açıklamalarının devamında öne çıkanlar şöyle:

Olağanüstü bir dip dalgası var. Dünya medyasında manşet oluyoruz. 200 ülkenin 100’ünün büyükelçisi randevu istedi. Türk medyası ise sınıfta kaldı. Şu hakkınız yok değerli arkadaşlar; ben cumhurbaşkanı adayıyım. Benim konuşmamı kesip, Binali Yıldırım’ı veremezseniz. O kim? 24 Haziran’da sıradan vekil… Erdoğan’ı geçtim, Binali Yıldırım’ı veriyorsunuz beni kesip, bu dost sitemidir. Benim cumhurbaşkanlığımda en rahat insanlar gazeteciler olacak. Bu seçimi alacağım göreceksiniz. Buna hep birlikte dur diyeceğim, sonu ne olursa olsun dur diyeceğim.”

“ÖMER HALİSDEMİR’İN KARDEŞİNİ VEKİL YAPMADIN”

Ömer Halisdemir’in mezarına gittin mi? E gittim, al sana fotoğrafını. Ailesine gittim. Ama Halisdemir’in kardeşi milletvekili adayı olmak istedi senden, sen yapmadın.

“KEŞKE ZAMANIM OLSA O ŞİİRLERİ TEKRAR YAZSAM”

30 sene önce yazdığım şiiri yazıyorlar. Çok muhafazakar ya, okusun bir Necip Fazıl’ın şiirlerini, ama onun 5 yıl önceki FETÖ ortaklığını yazmak suç! Keşke zamanım olsa da o şiirleri yeniden yazsam.

“METİN TEMEL’İ EMEKLİ EDECEĞİM”

Erdoğan rakibini eleştirirken, asla böyle bir şey yapamaz, alkışlayamaz. Seneye iftar yemeğinde, ben Erdoğan’ı eleştirirken, başka bir Paşa beni alkışlasa, Erdoğan ne der… Emekli edeceğim Metin Temel’i.

SEVİM TANÜREK HAKKINDA: BEN BÖYLE BİR ŞEY YAPSAM ALLAH’TAN KORKARDIM

(Sevim Tanürek’in kazada ölmesi) Ben çok iyi bir mümin olduğumu düşünüyorum. Ben böyle bir şey yapsam korkarım. Önce Allah’tan korkarım. Böyle bir kötülük yaptığımda aileme zarar geleceğinden korkarım. Allah’ın hesap soracağından korkarım. Sonu ne olursa olsun.

“AKŞENER VE KARAMOLLAOĞLU’NA TEKLİF GÖTÜRECEĞİM”

Cumhurbaşkanı Muharrem İnce, rakibi Meral Akşener’in “Başkan olursam İnce’ye yardımcılık teklif edeceğim” sözlerine “Yardımcılık teklif ederse, kazanırsa kabul ederim. Ben kazanırsam onlara (Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu) yardımcılık teklifinde bulunacağım. Ekonomi konusunda piyasalara ve topluma güven vererek başarı sağlayacağız” diye yanıt verdi.