Muhammed bin Selman: Türkiye, Katar ve İran şeytan üçgeni

Suudi Arabistan’da krallık için hazırlanan Veliaht Prens Muhammed bin Selman, ilk yurt dışı seyahatini gerçekleştirdiği Mısır’da, Türkiye, Katar ve İran için "şeytan üçgeni" ifadesini kullandı.

Muhammed bin Selman: Türkiye, Katar ve İran şeytan üçgeni

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüştükten sonra bir Kıpti kilisesini ziyaret eden Veliat Prens Selman, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada Türkiye, İran ve Katar için “şeytan üçgeni” dedi.

Söz konusu ülkelerin “Arapların güvenliğine tehdit olabilecek politikalar” izlediğini öne süren Prens Selman, İran’ı da mezhepçilik politikalarını yaymakla suçladı.

Prens Selman’ın basınla yaptığı görüşmelere katılan ve konuyla ilgili Mısır’ın CBC kanalına konuşan bir gazeteci, Selman’ın Katar ile yaşanan krizin büyütülecek bir mesele olmadığına ve bir bakanın var olan sorunları bir günde çözebileceğine inandığını söyledi.

CBC kanalına konuşan gazeteci, Salman bin Muhammed’in ayrıca, “Erdoğan’ın yönettiği Osmanlılar, Müslüman Kardeşler’i de kullanarak halifeliği yeniden getirmek istiyor. İran ideolojik devrimini yaymak istiyor.” dediğini aktardı.

http://gazetemanifesto.com/2017/10/24/suudi-prens-ilimli-islama-donup-asiriligi-yok-edelim/