Muhabirin Doğu Guta sorusuna Caferi'den tokat gibi yanıt: Teröristlerle savaşıyoruz

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi'den Doğu Guta'yla ilgili sorulara tokat gibi yanıt.

Muhabirin Doğu Guta sorusuna Caferi'den tokat gibi yanıt: Teröristlerle savaşıyoruz

Suriye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Beşar Caferi ile Doğu Guta’da yaşanan gelişmeler üzerine röportaj yapmaya çalışan ITV muhabiri zor anlar yaşadı.

Caferi’nin ITV muhabirine verdiği cevaplar uluslararası kamuoyunda kısa sürede gündem oldu.

Birleşmiş Milletler’in (BM) New York’taki merkez binasının yakınlarında Caferi ile röportaj yapmaya çalışan ITV muhabiri Geraint Vincent, Suriye hükümetinin Doğu Guta’da sivil katliamı yaptığını öne sürdü.

Caferi, muhabirin “Pazar alanlarını ve sivilleri bombalıyorsunuz, bunu nasıl meşrulaştırıyorsunuz?” sorusuna ise “Yanılıyorsunuz ve kamuoyunu yanlış yönlendiriyorsunuz. Doğru olmayan şeyler söylüyorsunuz” diyerek cevap verdi ve Batı merkezli fabrikasyon haberlere işaret etti.

TERÖRİSTLERLE SAVAŞIYORUZ

Suriye hükümetinin Doğu Guta’da cihatçı teröristlerle savaştığını vurgulayan Caferi, hayatını kaybeden sivillerin Suriye vatandaşı olduğunu, Suriye hükümetinin kendi vatandaşlarını bombalamadığını belirtti.

http://gazetemanifesto.com/2018/02/22/mercek-dogu-guta-operasyonu-cihatcilarin-samda-son-nefesi-1/

Caferi, muhabirin “Dünya sizin yaptıklarınızı kınıyor” şeklindeki sözlerine ise “Hangi dünya? Sizin dünyanız. Kendi dünyanız hakkında konuşuyorsunuz ve sizin dünyanız yanlış” şeklinde cevap verdi.

SİZİN HÜKÜMETİNİZ NE YAPARDI?

Muhabirin sürekli olarak Suriye hükümetinin Doğu Guta’da sivilleri bombaladığını iddia etmesinin ardından Caferi şunları söyledi:

“Eğer Central Park’ta yüzlerce terörist olsaydı ve New York’a saldırıyor olsaydı, Amerikan hükümeti ne yapardı?”

İKİNCİ HALEP Mİ?

Suriye Ordusu ve müttefiklerinin, Şam’daki cihatçıların son kalesi durumunda olan Doğu Guta’ya başlattığı operasyonun ardından, Batı merkezli medya ve bölgedeki cihatçılar tarafından “insanlık dramı” adı altında yalan haberler ve Suriye hükümetinin sivilleri bombaladığı yönünde propaganda yapılmaya başlandı. Aynı yalan haberler Suriye Ordusu’nun Halep’i kurtardığı dönemde de yapılmıştı.

CİHATÇILAR BOMBALIYOR

Propagandanın aksine, Suriye hükümeti değil, cihatçılar sivilleri bombalıyor. Sadece bugün (24 Şubat Cumartesi) Doğu Guta’dan Şam’a 42 havan topu ateşleyen cihatçılar, bölge sakinlerine keskin nişancı tüfekleriyle ateş açtı.