Müftüden fen lisesi öğrencilerine: Allah yokmuş gibi bir hayat empoze ediliyor, fizik ve matematik bir yerde biter

Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Sinop Fen Lisesi öğrencilerine "Fizik ve matematik bir yerde biter, iman ve ahlak bizi ebediyete taşır' diyerek, öğrencileri sabah namazına davet etti.

Müftüden fen lisesi öğrencilerine: Allah yokmuş gibi bir hayat empoze ediliyor, fizik ve matematik bir yerde biter

Diyanet İşleri’nin başlattığı “Gençlerle Medeniyet Dünyamıza” projesi kapsamında Sinop Fen Lisesi’ni ziyaret eden Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik,  burada öğrencilere adeta ‘vaaz’ verdi ve sabah namazına davet etti. Ziyaret, Sinop İl Müftülüğünün resmi internet sitesinden “İl Müftüsü Çelik Fen Lisesi Öğrencileri İle Buluştu” ifadesiyle duyuruldu. Fen Lisesi öğrencilerine konuşan Çelik, “Fizik ve matematik bir yerde biter, iman ve ahlak bizi ebediyete taşır” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Diyanet’in işbirliği çerçevesinde eğitimde dini etkinlik bütçesi 5 kat artarken, Sinop’ta Diyanet tarafından bir proje hayata geçirildi.

“ALLAH YOKMUŞ GİBİ BİR HAYAT…”

Sinop’un önde gelen liselerinden Sinop Fen Lisesi’ni ziyaret eden İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, burada yaptığı konuşmasında “Tarih boyunca dinsiz hiçbir millet gelmemiştir. Millet olarak Malazgirt’te Çanakkale’de Kurtuluş Savaşı’nda vatanımızı müdafaa etmede, en büyük güç iman gücü olmuştur Gazi Mustafa Kemal Atatürk de “Din vardır ve lüzumludur. Dinsiz milletlerin devamına imkan yoktur” demiştir. Son yıllarda dünyada ve popüler kültürde Allah yokmuş gibi, bir hayatın sadece sanal alemde, dijital dünyada, moda kültürü tüketim çılgınlığı ile insanlığa empoze edildiğini görmekteyiz.” dedi.

HER TÜRLÜ ZORLUĞA KARŞI ‘DİN KARDEŞLİĞİ’ 

Çelik, Fen Lisesi öğrencilerine hitaben, “Allah’a kul olanlar yeryüzünün en özgür ve hür insanlarıdır. Ancak, Allah’a kul olmayanlar nefislerinin esiri, arzularının tutsağıdır. Fizik ve matematik bir yerde biter iman ve ahlak bizi ebediyete taşır. Dinimiz hem ilmi ve teknolojiyi hem de imanı ve ahlakı birlikte kuşanmayı emreder. Vatanımız milletimiz ve devletimizin bekası için her türlü zorluğa göğüs germeyi birlik ve kardeşliğe ancak din kardeşliği zemininde yakalarız.” ifadelerini kullandı.

Sabah namazına davet

Sinop İl Müftüsü’nün yanı sıra İl Müftü Yardımcısı Abdullah Söylemez’in ve okul müdürü ile bazı öğretmenlerin de katıldığı programda, “manevi hayatın sosyal hayattan dışlandığı bir dönemde” olunduğunu ileri süren Müftü Çelik, “Sinop İl Müftülüğü tarafından Alaaddin Camii’nde organize edilen sabah namazı buluşmaları, yine aynı gün gençlik merkezinde İl Müftülüğü Gençlik Kulübü’nün organize ettiği gençlik buluşmalarına sizleri davet ediyor ve bekliyoruz” dedi.