MİT'ten Gabon'da 'FETÖ' operasyonu

MİT, Orta Afrika ülkesi Gabon'da 'FETÖ' operasyonu düzenleyerek yakaladığı 3 kişiyi Türkiye'ye getirdi.

MİT'ten Gabon'da 'FETÖ' operasyonu

MİT, Orta Afrika ülkesi Gabon’da ‘FETÖ’ operasyonu düzenleyerek yakaladığı 3 kişiyi Türkiye’ye getirdi.

AA’nın aktardığına göre, Gabon’dan getirilen isimler Osman Özpınar, İbrahim Akbaş ve Adnan Demirönal.

Gabon’un başkenti Librevil’den özel uçakla getirildikleri Türkiye’de adli makamlara teslim edilen şahısların sorgusu sürüyor.

Türkiye’ye getirilenlerin üzerinde 20 bin 800 ABD doları, 12 milyon Orta Afrika frangı (yaklaşık 91 bin 711 TL) ve muhtelif elektronik haberleşme cihazları bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Özpınar hakkında Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği ve Seydişehir Sulh Ceza Hakimliği tarafından “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan arama ve yakalama kayıtları bulunuyor.

Gabon’un başkenti Librevil’deki “Uluslararası Türk Gabon Okulu” müdürü olarak görev yapan Özpınar, mayıs 2017 itibarıyla Kenya çapında faaliyet gösteren “Işık Akademileri” (Light Academy) adlı kurumun eğitim koordinatörü ve genel direktörü pozisyonundaydı.

Yakalananlardan Demirönal hakkında da Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği mahkemesinin “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçlamasıyla aldığı tutuklama ve yakalama kaydı bulunuyor.

Akbaş hakkında ise Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği ile Osmaniye 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan arama ve yakalama kaydı var.

Gabon’daki şahısların 23 Mart’ta Gabon güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

İki hafta önce MİT, Kosova’da bir ‘FETÖ’ operasyonu düzenlemiş ve altı kişi Gülen cemaati mensubu oldukları gerekçesiyle gözaltına alınıp Türkiye’ye getirmişti. MİT’in Kosova operasyonu sonrası kriz çıkmış, Kosova Başbakanı Ramuş Haradinaj, kendisinden habersiz yapıldığını söylediği gözaltı ve iade operasyonu sonrası İçişleri Bakanı ve istihbarat şefini görevden alarak konuya ilişkin ayrı bir soruşturma başlattırmıştı.